---
Надзвичайні події

На Кіровоградщині судитимуть еколога-хабарника

На Кіровоградщині судитимуть еколога-хабарника
Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування щодо отримання неправомірної вигоди працівником Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області у розмірі 8 тис. грн.
Розслідуванням встановлено, що державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища вимагав кошти з керівника приватного підприємства в сумі 8 тис. грн за вирішення питання щодо не притягнення його до відповідальності та не нарахування збитків у сумі близько 100 тис. грн за вирубку лісу.

Обвинувальний акт скеровано до суду за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

На даний час особу звільнено із займаної посади.

Інспектора було затримано слідчими прокуратури разом із СБУ 1 вересня 2016 року під час передачі частини неправомірної вигоди.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

"ВК" у PDF