Світловодський район
Надзвичайні події

Прокуратура розпочала розслідування незаконної приватизації приміщень п’яти котелен

Прокуратура розпочала розслідування незаконної приватизації приміщень п’яти котелен
Знам’янською місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за фактом незаконної приватизації комунального майна, а саме будівель та споруд 5 котелень орієнтовною вартістю понад 3 млн грн.
Як встановлено прокуратурою, службові особи виконавчого комітету Світловодської міської ради здійснили підготовку, погодження, прийняття та видачу рішень із завідомо неправдивими відомостями. Внаслідок вказаних протиправних дій будівлі та споруди 5 котелень вибули із колективної власності та повністю перейшли у приватну власність СП ТОВ "Світловодськпобут". Відповідно, територіальна громада м. Світловодська втратила частку в зазначених майнових комплексах, чим її охоронюваним законом інтересам спричинено тяжкі наслідки на суму близько 3 млн грн.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

За клопотанням місцевого прокурора судом на будівлі та споруди котелень накладено арешт. Слідство триває, проводяться необхідні слідчі дії, експертним шляхом встановлюються остаточні розміри збитків.

Крім того, вжито заходів представницького характеру до повернення у законну власність громади вказаного комунального майна. Зокрема, місцевою прокуратурою до суду заявлено позов про скасування дублікатів свідоцтв на право власності, рішень та записів про державну реєстрацію прав на об’єкти нерухомого майна та державної реєстрації права приватної власності.

"ВК" у PDF