Онуфріївський район
Надзвичайні події

Впав з даху, зламав ноги, кістки тазу, а допомоги від Фонду соціального страхування не отримає

Впав з даху, зламав ноги, кістки тазу, а допомоги від Фонду соціального страхування не отримає
Про нещасний випадок, що стався під час ремонту даху у дошкільному закладі "Калинка" в Онуфріївці, розповів на оперативній нараді у міськвиконкомі 21 листопада Сергій Якименко – заступник начальника відділення – головний страховий експерт з охорони праці відділення ВД ФССНВ в Олександрійському районі.
Яке це має відношення до Світловодська? Пряме – роботи виконувало одне з відомих приватних підприємств нашого міста.

Отже, Сергій Якименко розповідає: "17 листопада 2016 року при виконанні ремонтних робіт у Онуфріївському дошкільному закладі "Калинка" трапився нещасний випадок. Молода людина виконувала роботи на даху будівлі без використання засобів індивідуального захисту, втратила рівновагу і впала на землю. В результаті падіння потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження. Але, як з’ясувалось, чоловік працював за цивільно-правовим договором з одним із приватних підприємств Світловодська, тому відділення Фонду соціального страхування не бере участь в розслідуванні цього випадку, травма не є виробничою, виплати і соціальні послуги Фондом не надаються.

Відповідно до Закону України "Про загально обов’язкове соціальне страхування" потерпілий на виробництві має право на оплату витрат на медичну допомогу, проведення медичної, професійної та соціальної реабілітації, а також страхових виплат які надаються Фондом соціального страхування, але це поширюється на осіб які працюють за цивільно-правовими договорами лише в тому випадку, коли вони добровільно застраховані і сплачують відповідні внески.

Тому хочеться ще раз нагадати, що погоджуючись на укладення договору підряду, або взагалі, не оформлюючи трудових відносин з роботодавцем, працівник автоматично погіршує можливість, або зовсім її унеможливлює, щодо реалізації конституційного права на охорону його життя і здоров’я у процесі трудової діяльності та соціальний захист офіційно оформленому на роботу працівникові, який гарантується державою, в особі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань
."

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF