---
Надзвичайні події

Шановні учасники дорожнього руху! Звертаємо вашу увагу: у школярів – осінні канікули!

Шановні учасники дорожнього руху! Звертаємо вашу увагу: у школярів – осінні канікули!
У багатьох школярів Кіровоградщини розпочалися осінні шкільні канікули. У дітей буде більше вільного часу для прогулянок, а отже вулиці наших міст та сіл поповняться юними учасниками дорожнього руху.
Попередження та профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму – одні із головних у роботі поліцейських. Напередодні шкільних канікул працівники поліції спільно з працівниками установ освіти, за доброю традицією, завжди проводять «Єдині уроки з безпеки дорожнього руху», під час яких демонструються відеосюжети з місць скоєння дорожньо-транспортних пригод, на прикладі яких дітям показуються наслідки нехтування основного закону дороги, цікаві картинки та проводяться вікторини на знання Правил дорожнього руху.

Правоохоронці Кіровоградської області звертаються як до водіїв, так і до батьків дітей:

Шановні водії!

Помітивши поблизу проїзної частини дитину, знизьте швидкість і проявляйте підвищену обережність. У дворах рухайтеся з мінімальною швидкістю – із-за будь-якого автомобіля, дерева, сміттєвого бака може з’явитися дитина. Будьте дуже уважні при здійсненні маневрів на внутрішньо дворових територіях, при проїзді пішохідних переходів.

Пам’ятайте, що діти дуже рухливі й імпульсивні, багато з них не вміють передбачати небезпеку і правильно оцінювати дорожню ситуацію.

Шановні батьки!

Постійно контролюйте дозвілля та місцезнаходження своїх дітей. Не залишайте їх без нагляду і стежте, щоб діти не гралися поблизу проїзної частини. Навчайте дітей спостерігати за дорогою і транспортом, аналізувати різні дорожні ситуації, передбачати їх небезпечні елементи, безпомилково діяти в різних обставинах. Закріпіть на одязі своїх дітей світлоповертальні елементи – це зробить їх помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості. Не дозволяйте дитині до 14 років виїжджати на дорогу загального користування на велосипеді і до 16 років сідати за кермо мопеда. Зберігайте ключі від особистого транспорту в недоступному для дітей місці.

Шановні пішоходи!

Нагадуємо вам, що переходити вулицю дозволяється у чітко встановлених місцях по пішохідних переходах. Будьте уважні і обережні при переході вулиці, не виходьте на дорогу з-за нерухомого транспорту. Якщо потрібно перейти вулицю на нерегульованому перехресті, дійдіть до пішохідної доріжки, переконайтеся у відсутності транспорту, і тільки тоді починайте перехід. При русі в темний час доби і в умовах недостатньої видимості пішоходам рекомендується мати при собі предмети зі світловідбиваючими елементами і забезпечувати видимість цих предметів водіям.

"ВК" у PDF