Знам’янський район
Надзвичайні події

Кількість випадків травмування на Одеській залізниці досягла 80 осіб

Кількість випадків травмування на Одеській залізниці досягла 80 осіб
В службі охорони праці регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ повідомили про поточну ситуацію невиробничого травматизму на підприємстві.
Так, за 9 місяців 2016 року кількість випадків травмування людей, що не пов’язані з виробництвом, досягла 80 осіб проти 75 за аналогічний період 2015 року.

При цьому на станціях було зафіксовано 39 випадків травмування проти 38 торік. З них зі смертельним наслідком 26 проти 19.
Кількість потерпілих на перегонах склала 41 особу проти 37 у минулому році, з яких зі смертельним наслідком 31 проти 21.

В числі випадків є 5 дітей віком до 16 років: у 4 випадках констатовано смерть. В порівнянні з аналогічним періодом 2015 року кількість дитячих смертей на залізниці зросла: минулого року з 6 випадків травмування дітей – жодного смертельно не було зафіксовано.

Крім того, жертвами необачності на залізниці поза робочого процесу стали й 2 залізничника, один з яких загинув. За аналогічний період минулого року постраждали 3 залізничники, з яких двоє загинуло.

Таким чином, аналіз випадків травмування людей не пов'язаних з виробництвом показав, що кількість випадків травмування сторонніх громадян залізничним транспортом збільшилася, незважаючи на постійну профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення. У зв’язку з цим, посилено заходи щодо пропаганди безпеки на залізниці та об’єктах залізничної інфраструктури. Так, протягом вересня проведено «Місячник безпеки на залізничному транспорті», підчас якого працівники регіональної філії провели 1095 лекцій у 774 учбових закладах, при цьому охоплено аудиторію понад 43,3 тис. слухачів. Також роздано понад 7,4 тис. пам’яток «Водієві транспортного засобу щодо правил проїзду через залізничні переїзди», а також видано близько 5,7 тис. інформаційних плакатів різної тематики. В ході місячника проведена й профілактично-роз’яснювальна робота через ЗМІ, здійснено благоустрій пішохідних переїздів, поновлення знаків безпеки, обладнання переїздів попереджувальними стендами, наочною агітацією про наслідки ДТП, тощо. Наразі проведення даної роботи продовжується.

"ВК" у PDF