---
Надзвичайні події

Дитячі пустощі з вогнем призводять до трагедій

Дитячі пустощі з вогнем призводять до трагедій
Щодня підрозділи ДСНС України ліквідовують сотні пожеж по всій території країни. Згідно статистики часто пожежі виникають через дитячі пустощі з вогнем.
В основі небезпечних ігор лежить безмежна допитливість малюків, бажання пізнати навколишній світ та наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем. Також, відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях найчастіше призводять до трагічних наслідків. Лише за 9 місяців поточного року в Україні виникло 486 пожеж причинами яких стали дитячі пустощі з вогнем.

Так, 4 жовтня чернігівські рятувальники залучались до ліквідації пожежі двох будівель. Як з`ясувалося, залишені поза увагою дорослих, 7-річна донька господаря та 5-річний сусідський хлопчик знайшли сірники у доступному місці та підпалили сіно біля однієї з надвірних споруд. В результаті небезпечної гри з вогнем знищено сарай, покрівлю та перекриття іншої господарчої будівлі, 2 тони грубих кормів та пошкоджено автомобіль. На щастя, діти не постраждали.

Дитячі пустощі з вогнем призводять до трагедій

У зв’язку з цим, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду, тримати сірники та запальнички у недоступних місцях. Контролюйте розваги дітей та особистим прикладом навчайте їх правилам безпечної поведінки. Пояснюйте малюкам небезпеку і наслідки гри з вогнем. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

"ВК" у PDF