---
Надзвичайні події

На Кіровоградщині стартував місячник безпеки дорожнього руху

На Кіровоградщині стартував місячник безпеки дорожнього руху
Відділ безпеки дорожнього руху Кіровоградської області повідомляє, що з 8 серпня в області стартував Всеукраїнський місячник безпеки дорожнього руху, у рамках якого поліцейські проводитимуть спеціальні профілактичні заходи задля зменшення кількості аварійних ситуацій, травмування людей на автошляхах та крадіжок автотранспорту.
Так, з початку року на території області зареєстровано 916 дорожньо-транспортних пригод, в яких було травмовано 277 осіб. 42 учасникам дорожнього руху, які потрапили у ДТП, врятувати життя не вдалося. Крім того, зареєстровано 194 факти незаконних заволодінь транспортними засобами, з яких 99 – вдалося розкрити. Зважаючи на це, поліцейські активізують превентивні заходи, спрямовані на виявлення та попередження причин ДТП, а також протиправних дій з транспортними засобами. Серед конкретних кроків, які проводять працівники поліції, – профілактичні відпрацювання з метою виявлення керманичів у стані алкогольного сп’яніння, фактів перевищення швидкості, порушень правил маневрування тощо. Посилено контроль за безпекою пасажирів громадського транспорту. Зокрема, разом з представниками Укртрансбезпеки поліцейські здійснюватимуть перевірки стану автотранспорту, який використовується для перевезення пасажирів, проведення медичного огляду водіїв та дотримання ними вимог Правил дорожнього руху. Правоохоронці проведуть додаткові обстеження вулично-дорожньої мережі, за результатами яких інформація буде направлена до відповідних служб задля усунення виявлених недоліків у стані дорожнього покриття, знаків, розмітки тощо. Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, поліцейські проводять профілактично-освітні заходи у літніх таборах відпочинку. А у перші дні вересня уроки з правил безпечної поведінки на дорозі проведуть і в школах, забезпечать чергування біля навчальних закладів для безпечного пересування дітей до місць навчання.

Наразі триває інформаційно-роз’яснювальна робота серед водіїв та пішоходів. Поліцейські нагадують пішоходам, що вони є повноправними учасниками дорожнього руху, й відповідно мають як права, так і обов’язок неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, своїм прикладом навчати дітей та застерігати від необачних кроків інших пішоходів. У свою чергу, водіям необхідно дотримуватися правил проїзду пішохідних переходів, вибирати безпечну швидкість руху та не наражати на небезпеку себе та пішоходів. Поліція закликає учасників дорожнього руху бути уважними та обережними на дорогах, з повагою ставитися до оточуючих. Пам’ятайте, що лише від нас з вами залежать безпека на дорогах, життя інших людей та ваше власне життя!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF