---
Надзвичайні події

З 1 серпня в Україні почала діяти заборона на вилов раків

З 1 серпня в Україні почала діяти заборона на вилов раків
З метою збереження та охорони популяції раків з 1 серпня по 30 вересня в Україні діє літньо-осіння заборона на вилов раків.
Період початку та закінчення заборони в деяких областях може відрізнятись – залежно від погодних умов. Так, на водоймах Кіровоградщини заборона починає діяти з 25 серпня і отриватиме по 30 вересня 2016 року.

Відповідні накази територіальних управлінь органів рибоохорони «Про встановлення літньо-осінньої заборони на лов раків» містяться на їх офіційних веб-сайтах.

У зазначений час відбувається період другої линьки раків. Вона триває від кількох годин до доби. Проте, період формування та зміцнення нового панцира – 1-1,5 місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов раків.

За порушення правил рибальства браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого коливається від 34 до 680 гривень.

Крім того, за кожен екземпляр виловлених раків доведеться заплатити 25,5 гривень компенсації.

Нагадуємо, що після закінчення терміну заборони на вилов раків рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 шт. Забороняється ловити раків у темний час доби з використанням підсвітки.

За інформацією Державного агенства рибного господарства України

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF