Знам’янський район
Надзвичайні події

Майже півсотні випадків травмувань зафіксовано на Одеській залізниці, з них 6 - на Знам’янській дирекції

Майже півсотні випадків травмувань зафіксовано на Одеській залізниці, з них 6 - на Знам’янській дирекції
За перше півріччя 2016 року на території регіональної філії «Одеська залізниця» сталося 49 випадків травмування громадян. Через нехтування правилами безпеки на залізничному транспорті на станціях були травмовані 25 осіб (18 з яких смертельно), на перегонах – 24 особи (17 – смертельно). Також смертельно травмовані двоє дітей.
Відповідно до проведеного аналізу встановлено, що 25 випадків травмувань сталися при переході громадянами залізничних колій в невстановлених місцях і ходінню по коліях, 10 випадків – через перебування громадян у негабаритних місцях, ще 2 випадки сталися внаслідок ДТП на переїзді, три випадки внаслідок ураження електричним струмом та по одному випадку через перехід залізничної колії від вагонами і посадку на ходу поїзда. Найбільша кількість випадків травмувань (18) сталася в межах Одеської дирекції залізничних перевезень. На Знам’янській дирекції травмувалося 6 осіб, на Херсонській та Шевченківській по одній особі.

Залізничники нагадують, що машиніст не в змозі моментально зупинити поїзд і в черговий раз закликають усіх бути максимально уважними. Переходити залізничну колію слід лише у встановлених місцях і перед тим, як ступити на колію, обов’язково потрібно впевнитися у відсутності поїзда (або локомотива, вагона, дрезини тощо). Тільки після цього почати перехід.

Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні звертати увагу на світлову і звукову сигналізацію (категорично забороняється поблизу колії знаходитися у навушниках). Навіть незначне на перший погляд порушення правил безпеки може призвести до трагедії. Особливу увагу дотриманню правил безпеки на об’єктах залізничної інфраструктури слід приділяти сім’ям, чиї оселі знаходяться неподалік колії. Батькам необхідно змалечку роз’яснювати правила безпеки на залізничних коліях та про високий рівень небезпеки перебування поблизу колії.

Пам’ятайте, що культура поведінки на залізниці – це запорука вашої безпеки.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF