---
Надзвичайні події

Рятувальники контролюють жнивну кампанію

Рятувальники контролюють жнивну кампанію
На території країни вже розпочалася зернозбиральна кампанія. Щоб жнива пройшли без втрат, рятувальники нагадують керівникам сільськогосподарських підприємств, що до початку збирання врожаю необхідно подбати про здійснення протипожежних заходів під час його підготовки та збирання. Важливу роль в цьому відіграє протипожежний захист.
Уберегти врожай від пожеж – завдання для всіх громадян України. Тому рятувальники продовжують проводити інформаційно-профілактичні заходи щодо забезпечення належного стану пожежної безпеки та підготовки господарств та сільгосппідприємств на території країни.

З початку липня рятувальники проводять профілактичні бесіди із працівниками сільськогосподарських угідь з метою профілактики виникнення пожеж на полях. Так, фахівці ДСНС по всій території країни під час рейдів провели інструктажі з механізаторами, розповіли про порядок користування сертифікованими вогнегасниками, ознайомили їх з вимогами до обслуговування зернозбиральної техніки та чіткого дотримання протипожежного режиму під час проведення збирання врожаю зернових культур. Окрему увагу фахівці приділяють наявності первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників. Рятувальники перевірили їх справність, розповіли відповідальним особам про їх призначення та правила користування.

Рятувальники контролюють жнивну кампанію

Основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, порушення правил експлуатації машин та агрегатів. Так, на території Чернівецької області сталося загорання сухої трави на відкритій території. Прибувши на місце події рятувальники встановили, що об’єктом пожежі є посіви сільськогосподарських культур на корені (посіви пшениці). Вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, в яких вони її застали на момент прибуття.

Рятувальники контролюють жнивну кампанію

Державна служба України з надзвичайних ситуацій наголошує: категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із стогами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог – це гарантія збереження врожаю від пожежі!

"ВК" у PDF