Знам’янський район
Надзвичайні події

За корупційний злочин засуджено посадовця Знам’янської райдержадміністрації

За корупційний злочин засуджено посадовця Знам’янської райдержадміністрації
За державного обвинувачення прокуратури завершено судовий розгляд кримінального провадження відносно чиновниці Знам’янської райдержадміністрації, викритої на отриманні 32,4 тис грн неправомірної вигоди.
В ході судових слухань прокурором вину підсудної в одержанні неправомірної вигоди доведено у повному обсязі. Зокрема, доведено, що перебуваючи на посаді секретаря тендерного комітету Знам’янської РДА, жінка вимагала кошти від переможця тендеру на постачання вугілля освітнім закладам району за вирішення нею питання по виплаті відділом освіти заборгованості за вже поставлене вугілля та за укладання додаткової угоди з завищеною вартістю робіт.

В свою чергу підсудна вину у скоєному не визнала, так і не усвідомивши протиправність свого діяння.

Вироком Знам’янського міськрайсуду чиновницю визнано винною за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі.

При цьому, держобвинувач вважає покарання, призначене судом, таким, що не відповідає тяжкості вчиненого злочину та несправедливим. У зв’язку із чим вирок прокуратурою оскаржено до суду апеляційної інстанції з проханням призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, злочинні дії секретаря тендерного комітету було викрито у березні минулого року прокуратурою спільно з співробітниками СБУ.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF