Знам’янський район
Надзвичайні події

Рятувальники закликають дітей та дорослих до обережності з вогнем

Рятувальники закликають дітей та дорослих до обережності з вогнем
Найближчими днями, за інформацією Укргідрометцентру, на Кіровоградщині утримається суха спекотна погода. А отже у лісах області та Знам’янщини очікується висока (4 класу) пожежна небезпека.
За таких умов підвищується ризик виникнення пожеж у лісових масивах, а також сухої рослинності на відкритих територіях. Звичайно, що сама по собі пожежа не виникне, її причиною найчастіше є людський фактор.

Тому в цей період рятувальники, об’єднавши свої зусилля з лісівниками та правоохоронцями, спрямовують свої зусилля на посилення профілактичної роботи по запобіганню пожежам у екосистемах в Знам’янському районі.

Рятувальники закликають дітей та дорослих до обережності з вогнем

У вихідні дні ця робота не припиняється, оскільки саме зараз у лісах найбільше відпочивальників. Впродовж 26,27 червня перевірки дотримання громадянами правил пожежної безпеки у лісах відбулись на території Богданівського, Дмитрівського та Знам′янського лісництва ДП «Чорноліський лісгосп».

Учасники рейдів перевірили місця, де полюбляють відпочивати жителі району, поспілкувалися з громадянами, роз’яснили, як відпочивати, щоб не зашкодити зеленим насадженням, наголосили, що лісова пожежа – складне явище, яке важко контролювати, яке стрімко розвивається та змінює свій напрям, закликали пильнувати дітей та не допускати їх пустощів з вогнем, а також роздали листівки із правилами безпеки.

"ВК" у PDF