Новгородківський район
Надзвичайні події

Зловмисники викрали більше 400 м телефонного кабелю і завдали шкоди майже на 20 тисяч гривень

Зловмисники викрали більше 400 м телефонного кабелю і завдали шкоди майже на 20 тисяч гривень
Двоє жителів Новгородківського району, 19 та 25 років, викрали кількасот метрів дроту, аби продати його та виручити грошей на алкогольні напої. За вчинене їм може загрожувати покарання – до 5 років позбавлення волі.
До відділення поліції надійшла заява від керівництва лінійної дільниці підприємства зв’язку про те, що в одному з сіл району було викрадено 416 метрів багатожильного телефонного кабелю.

«Правоохоронці встановили осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення. Ними виявилися двоє місцевих жителів, раніше судимих за корисливі злочини. Чоловіки вночі зрізали кабель із телефонних опор, після чого випалили з нього мідь. Продавши метал, злодії отримали кошти в сумі 810 гривень. Натомість для відновлення роботи телефонної лінії підприємству необхідно придбати кабель вартістю близько 20 тисяч гривень», - розповів начальник Новгородківського відділення поліції Володимир Кучер.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді арешту на строк від 3 до 6 місяців, або до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

За матеріалами Новгородківського відділення поліції
Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області

"ВК" у PDF