Світловодський район
Надзвичайні події

Працівники поліції спільно з екологами викрили браконьєрів на Світловодщині

Працівники поліції спільно з екологами викрили браконьєрів на Світловодщині
У правопорушників вилучено рибу у кількості понад 1040 штук та риболовецьке знаряддя – 7 сіток.
«Минулої п’ятниці під час проведення спільного рейду правоохоронцями та представниками екоінспекції було виявлено та задокументовано факт незаконного вилову риби на острові Кременчуцького водосховища на території Світловодського району. Встановлено, що протиправною діяльністю займалися двоє жителів району, 26 та 20 років. Своїми діями зловмисники завдали шкоди державі на суму близько 100 тисяч гривень», - повідомив начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу, обмеження волі на строк до трьох років із конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Крім того, наступного ранку біля Кременчуцького водосховища в Світловодському районі правоохоронцями було викрито 34-річного правопорушника, який також займався незаконним виловом риби. Працівники поліції вилучили у чоловіка понад 100 штук риби – плітки та дві риболовецькі сітки.

За матеріалами Світловодського відділу поліції
ГУНП в Кіровоградській області

"ВК" у PDF