Світловодський район
Надзвичайні події

Рятувальники нагадали світловодцям правила пожежної безпеки

Рятувальники нагадали світловодцям правила пожежної безпеки
Статистика Служби порятунку свідчить, що причиною більшості пожеж, які шкодять довкіллю, є необережне поводження з вогнем при спалюванні сміття, сухої рослинності або недбало покинутий недопалок чи непогашене багаття. І у більшості випадків громадяни навіть і не задумуються про те, яка небезпека чекає на людей та навколишнє середовище через звичайне недбальство.
3 травня рятувальники Світловодського району провели масово-роз'яснювальну роботу з місцевим населенням, для того, щоб нагадати мешканцям про те, що свідоме ставлення до правил безпеки – запорука збереженого життя, майна та довкілля.

Фахівці районних пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС України в області поспілкувались із громадянами, які скориставшись вихідними, господарювали на присадибних ділянках та перехожими. Вони нагадали мешканцям про небезпеку вогню, який вийшов з-під контролю та нагадали послідовність дій у разі виявлення пожежі. Крім того, рятувальники наголосили батькам, дідусям і бабусям на тому, що важливо не залишати без нагляду дітей та не доручати малечі нагляд за електро-, газовими побутовими приладами, адже дитячі пустощі з вогнем – ще одна із поширених причин виникнення пожеж у приватних домоволодіннях. Зазначили рятувальники жителям районів, що за випалювання сухої рослинності та заподіяння шкоди зеленим насадженням передбачена адміністративна відповідальність.

Зупинилися рятувальники і на тому, що навесні частішають випадки виявлення застарілих боєприпасів. У випадку виявлення застарілої зброї порадили не панікувати, а відразу повідомляти за номером «101», попередньо позначивши місце знахідки.

Така робота проводитиметься і надалі у кожному районі області. Адже це дасть змогу нагадати якомога більшій кількості населення про те, що пожежу простіше попередити, ніж ліквідувати її наслідки. Тож, будьте обережні бережіть своє життя та довкілля!

"ВК" у PDF