---
Надзвичайні події

Троє зловмисників, підозрюваних у бандитизмі, очікують рішення суду

Троє зловмисників, підозрюваних у бандитизмі, очікують рішення суду
Зловмисникам, які протягом трьох місяців минулого року безжально розправлялися з підприємцями на території двох областей, за скоєне загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.
«Пригоди мали місце протягом липня-серпня 2015 року. У всіх випадках жертвами ставали приватні підприємці з Кіровоградщини та Черкащини. Нападники ретельно готувалися до скоєння злочинів, мали при собі маски з прорізами для очей, дерев’яні бити та два пістолети марки «Наган» та «Сафарі», - розповідає начальник управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області Володимир Хвостов.

- Троє осіб, віком від 25 до 30 років, вривалися до помешкань, зв’язували підприємців, безжально били їх битами та погрожували застосуванням вогнепальної зброї. Внаслідок знущань потерпілі віддавали невідомим те, за чим вони приходили. У результаті злочинної діяльності спільникам вдалося заволодіти грошовими коштами у сумі 70 тисяч доларів США, 150 тисячами гривень та золотими виробами.

Працівники Управління карного розшуку спільно з колегами з Новомиргородського відділення та Маловисківського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області встановили особи підозрюваних та затримали їх.

За цими фактами було розпочато кримінальні провадження за ст. 257 Кримінального кодексу України «Бандитизм», ч. 4 ст. 187 «Розбій», ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» та ч. 5 ст. 185 ККУ «Крадіжка».

У даний час досудове розслідування у кримінальних провадженнях завершено. Матеріали з обвинувальними висновками направлено на розгляд до суду.

За скоєне усім трьом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF