Знам’янський район
Надзвичайні події

У с. Мошориному Знам’янського району зареєстровано спалах вірусного гепатиту А

У с. Мошориному Знам’янського району зареєстровано спалах вірусного гепатиту А
П’ятеро жителів села перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні Знам’янської центральної районної лікарні
Під час проведення епідрозслідування встановлено, що всі хворі – родичі, троє з них - із однієї сім’ї. Захворіли троє дорослих та двоє дітей: один - старшокласник Мошоринської ЗОШ І-ІІІ ст., інша дитина відвідує молодшу групу дитсадка в цьому ж селі.

Встановлено також, що постраждалі часто відвідували місцеве кафе. З них двоє жінок періодично працювали в цьому закладі громадського харчування.

За попередніми висновками інфікування відбулося контактно-побутовим шляхом. Сприятливим чинником для виникнення спалаху стали порушення постраждалими правил особистої гігієни (у селі постійні перебої з централізованим водопостачанням).

Спеціалісти територіального підрозділу держсанепідслужби провели епідеміологічні розслідування, у т.ч. в домашніх вогнищах, організованих колективах школи та дитсадка, організували медичне спостереження з лабораторним обстеженням контактних осіб, провели заключні дезінфекції з камерною обробкою у домашніх вогнищах, в навчальних закладах та кафе, відібрано проби води для дослідження на відповідність нормативній документації.

Обласні спеціалісти держсанепідслужби обстежили кафе та перевірили виконання протиепідемічних, профілактичних та медичних заходів у селі.

Проведення протиепідемічних, профілактичних, медичних заходів та організація обстеження контактних триває.

На 18 березня ц.р. заплановано проведення засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Знам’янській РДА з питання локалізації та ліквідації цього спалаху.

Детальніше про вірусний гепатит А та заходи його профілактики можна прочитати на нашому сайті в розділі «Необхідно знати» в публікації «Під прицілом – печінка».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF