Знам’янський район
Надзвичайні події

Поліція попереджає: за порушення тиші - адмінвідповідальність!

Поліція попереджає: за порушення тиші - адмінвідповідальність!
Правоохоронці нагадують, що всі громадяни мають право на спокійний відпочинок в нічну пору доби, це передбачено Законом України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».
Зокрема, в статті 24 цього закону зазначається: «У нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об’єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів».

Але зауважимо, що в Законі зазначається, при необхідності проведення ремонтних робіт у святкові та неробочі дні, це можливе у випадку попередження та згоди мешканців усіх прилеглих квартир. При цьому «шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово».

У випадку не дотримання даних вимог, необхідно звернутися до Знам’янської міської ради, для передачі даного повідомлення до санітарно-епідеміологічної служби, працівники якої вимірюють чи перевищує шум допустимі санітарні норми, також до працівників поліції. В разі перевищення допустимих норм, правоохоронцями буде складено протокол про адміністративне правопорушення передбаченого статтею 182 Кодексу України про адміністративне правопорушення «Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, що тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб'єктів господарської діяльності - від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF