Знам’янський район
Надзвичайні події

У Знам’янці - спалах ротавірусної інфекції

У Знам’янці - спалах ротавірусної інфекції
Спалах ротавірусної інфекції зареєстровано серед вихованців дитсадка м.Знам’янки. У ході епідобстеження випадків захворювання дітей встановлено, що всі семеро хворих - з однієї групи дошкільного навчального закладу №2 «Теремок».
Вони були госпіталізовані до інфекційного відділення Знам’янської центральної лікарні в період з 29 лютого по 5 березня з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт, який за результатами лабораторного обстеження дітей був уточнений на ротавірусний ентерит. Перебіг хвороби у них - середньої важкості.

Захворювання виявлене також у бабусі хворої дитини.

Інфікування вихованців сталося контактно-побутовим шляхом від першого захворілого хлопчика в групі. Спалаху сприяли порушення дотримання правил особистої гігієни дітьми в групі (відсутня проточна гаряча вода).

У вогнищах проводяться необхідні протиепідемічні та профілактичні заходи, в т.ч. лабораторне обстеження та медичний нагляд за контактними дітьми та дорослими.

Відділу освіти Знам’янської міської ради направлена пропозиція держсанепідслужби про запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів у ДНЗ №2 «Теремок» у вигляді тимчасового припинення відвідування садочку дітьми з вказаної групи для проведення заключної дезінфекції.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF