Знам’янський район
Надзвичайні події

Викриваємо корупціонерів – зміцнюємо державу

Викриваємо корупціонерів – зміцнюємо державу
У державі успішно вибудовується сучасна система нових антикорупційних органів, які перебувають на складному етапі становлення.
Служба безпеки України, у межах визначеної законом компетенції, активно протидіє корупційним проявам з боку представників органів державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних, контролюючих, судових органів та військових формувань.

Особливо посилено роботу з викриття хабарників з числа посадовців державних установ та правоохоронних органів в області, які зловживають службовим становищем, запроваджують корупційні схеми, займаються здирництвом з місцевих підприємців, мешканців області.

Одне із резонансних затримань співробітники СБУ в області провели наприкінці 2015 року. На хабарі був затриманий начальник одного з райвідділів Управління ДСНС України в Кіровоградській області. За прийняття на службу в органи цивільного захисту «перевертень у погонах» вимагав від місцевого мешканця більше 26 тисяч гривень.

У тісній взаємодії з Генеральною Прокуратурою, на хабарі було затримано керівника одного з підрозділів прокуратури в області. Протягом двох місяців хабарниця через посередника вимагала гроші за прийняття рішень на користь заявника. Прокурор і посередник загалом отримали $6500 хабара. Під час передачі останньої суми вони були затримані «на гарячому».

Один з керівників райвідділу поліції в області попався на хабарі у 10 тисяч гривень. Здирник вимагав гроші від місцевого мешканця за непритягнення його до кримінальної відповідальності. Наприкінці січня 2016 року співробітниками СБУ та прокуратури було затримано ще одного з керівників поліції – начальника слідчого відділу райвідділу Національної поліції ГУ НП в Кіровоградській області. Хабарник планував одержати від місцевого мешканця 15 тисяч гривень за закриття кримінального провадження.

СБУ в Кіровоградській області посилює роботу з викриття фактів корупційної діяльності посадових осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Для того, щоб громадяни мали змогу сприяти рішучому припиненню правопорушень корупційного характеру, в УСБУ в Кіровоградській області функціонує електронна адреса usbu_kvg@ssu.gov.ua та телефон гарячої лінії (522) 36-13-06, на якому чергують досвідчені співробітники УСБУ, Вони швидко та фахово реагують на повідомлення про корупційні прояви.
За кожним отриманим повідомленням співробітники спецслужби оперативно вживатимуть заходи правового реагування відповідно до чинного законодавства. Анонімність відправникам звернень гарантується.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF