Знам’янський район
Надзвичайні події

Знам’янських сепаратистів судять

Знам’янських сепаратистів судять
Новина, яка сколихнула наше місто минулої доби, приголомшила батьків школярів, усіх пересічних громадян. Загалу стала відома інформація, що у січні 2016 року засуджено за розповсюдження сепаратистських настроїв та ведення атидержавницької пропаганди вчителя російської мови та літератури ЗШ № 3 Наталію Артем.
Журналісти видання “Наша Знам’янщина” звернулися до офіційних джерел і знайшли низку підтверджень поширеним чуткам.

Так, дійсно на сайті реєстру кримінальних справ та Злочинів проти основ національної безпеки України під номером ЄУН 389/3177/15-КПровадження № 1-кп/389/204/15 є вирок Знам’янського міськрайонного суду, де ухвалено “На підставі ч.1 ст.70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточноОСОБА_1 призначити покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст.75 КК України ОСОБА_1 від відбування призначеного їй покарання звільнити з випробуванням, з іспитовим строком на 2 (два) роки.” Суд встановив, що дана особа займалась розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України . Відповідно, вирок суду набрав законної сили 11 лютого 2016 року.

Безумовно, що за коментарем щодо того чому вчитель, засуджений за сепаратизм працює досі у школі, ми звернулися до посадовців міського відділу освіти. Начальник відділу освіти Людмила Грекова зауважила: “Згідно наказу №24к від 17 лютого 2016 року, за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію за вислугою років Наталію Артем було звільнено. Ні на відділ освіти, ні безпосередньо на ЗШ № 3 жодних документів про факт суду не надходило, ми як і більшість дізнались про це 16 лютого з мережі інтернет.”

Підсумовуючи все написане, робимо висновок для всіх, хто телефонував до редакції – це не чутки, у нашому місті дійсно засуджено вчителя за сепаратизм! Скільки ще таких поряд? Хто не дійшов до лавки суду?

"ВК" у PDF