---
Надзвичайні події

До уваги водіїв! Штормове попередження по Україні!

До уваги водіїв! Штормове попередження по Україні!
16 січня вночі та вранці в північних областях сильний сніг та хуртовини, в центральних областях сильний мокрий сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь.
17-19 січня в Одеській, Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, 18-19 січня і в Харківській та Сумській областях сильні, місцями дуже сильні снігопади, хуртовини, снігові замети; в Запорізькій, Херсонській, Донецькій та Луганській областях місцями сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу. Впродовж 17-19 січня, починаючи з західних та північних областей, поступове зниження температури вночі та вдень до 7-16° морозу.

Правоохоронці рекомендують водіям під час ускладнення погодних умов за можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим хто виїхав бути максимально уважними за кермом.

В умовах снігопаду необхідно користуватися ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).

Будьте обережні під час руху по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

Вирушаючи в дорогу, не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів аварійних служб.

Окрім стандартних предметів, (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса та домкрата), у сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти «прикурювання», скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу аварійні служби або телефонуйте «102».

Не будьте байдужим, можливо завтра допомога знадобиться саме вам.

"ВК" у PDF