---
Надзвичайні події

Дорожники очікують на чергове погіршення погодних умов

Дорожники очікують на чергове погіршення погодних умов
Снігопади, мороз та пориви вітру синоптик прогнозують вже з 16 січня.
Не встигли дорожники завершити роботи з ліквідації наслідків різдвяного снігу та дощу, як вже час готуватися до нового виклику стихії – синоптики прогнозують погіршення погодних умов на території Кіровоградської області – сильні снігопади, мороз та пориви вітру до 20 м/с вже цієї суботи.

З посипними сумішами проблем немає, запевнив головний інженер ДП «Кіровоградський облавтодор» Анатолій Зорькін. Та дається в знаки нестача дизельного пального та бензину і якщо не вирішити питання терміново, можна очікувати ускладнень проїзду автошляхами області.

- Крайні «сюрпризи» погоди змусили використати більшу частину пального, що ми мали в наявності, - констатує Анатолій Олександрович. – Залишок маємо незначний, тому змушені звертатися за допомогою до обласної влади. На випадок різкого погіршення погоди в області повинен бути спеціальний дорожній запас палива, на який сьогодні і залишається розраховувати. Відповідні договори про співпрацю укладені ще на початку сезону, тому сподіваємося, що наші районні підприємства зможуть справитися зі стихією не гірше, ніж минулого разу.

Та пальне – не єдина перепона на шляху забезпечення безперебійного пересування транспорту дорогами області. Пригальмовують роботу шляховиків і несвідомі водії, які й досі їздять на літній гумі. Найбільше клопоту завдають вантажівки.

- Маємо значну проблему з великоваговиками, які при ускладнених погодних умовах все ж таки продовжують рух по області і гальмують роботу нашим підприємствам, - додає Анатолій Зорькін. – Наприклад, фура на літній гумі не може виїхати під гору, чи з’їжджає з дороги, чи потрапляє в кювет, буксує, тоді замість того, щоб робити свою роботу дорожники починають витягувати таких водіїв і втрачають дорогоцінний час. В результаті нам додається роботи і наслідки погодних умов стають значно серйознішими. І такі випадки не поодинокі, на жаль. Це скоріше правило, а ніж виняток.

Служба автомобільних доріг в області нагадує учасникам дорожнього руху врахувати погіршення погодних умов і замінити літню гуму на зимову, укомплектувати по сезону свої автомобілі та без гострої необхідності не виїздити з дому, аби не стати заручником стихії.

Цінуйте своє життя і життя інших.

"ВК" у PDF