Світловодський район
Надзвичайні події

Де стоять браконьєрські сітки на Кременчуцькому водосховищі?

Де стоять браконьєрські сітки на Кременчуцькому водосховищі?
Не встигло замерзнути Кременчуцьке водосховище, як браконьєри вийшли на свій злочинний промисел. Тому, реагуючи на звернення Кіровоградрибоохорони до громадськості із проханням не бути байдужими до збереження рибних ресурсів України та підтримати рибоохорону в сьогоднішній відповідальний момент, світловодські рибалки-любителі повідомляють координати уже поставлених браконьєрами сіток.
Нижній б’єф.

Шлюзовий канал. Дві сітки стоять біля тепер уже поліцейської бази "Динамо".

Дві сітки, якими перегороджено майже весь шлюзовий канал, стоять неподалік причальної стінки річкового терміналу "Гермес-Трейдинг".

В 200 м нижче за течією у лісозаводській затоці стоять вісім сіток, остання прямо під опорами електропередач.

Дві сітки стоять на виході із шлюзового каналу.

Цікаво, що у шлюзовому каналі на "постійній роботі" кілька браконьєрських "бригад", у яких "бази" в гаражах та подвір’ях Лісозаводського мікрорайону і вони трусять сітки серед білого дня, нікого не боячись.

Верхній б’єф.

Правіше яхт-клубу в 200 м від берега стоїть дві сітки.

На північ від яхт-клубу в 15 хвилинах ходи по льоду стоїть три сітки (Широта 49°06', Довгота 33°147'). Сітки трусять відкрито, а сліди браконьєрів ведуть до "Тепличного господарства" та човнової станції.

Три сітки поставили браконьєри починаючи від 200 м від мису "Капусти" (Широта 49°,06? , Довгота 33°136?), сліди ведуть туди ж.

Із самого першольодку до десятка сіток стоять у забороненій зоні Цибульницької затоки неподалік дитячого табору "Хвиля" (Широта 49°01?, Довгота 33°125?). Перекрито проходи в напрямку ставка "Сторубльвий" та села Золотарівка. Кілька сіток біля гори "Невінчана". А найбільше – прямо перед табором "Хвиля" і сліди ведуть до нього.

Світловодська громадськість сподівається, що приведена інформація стане в нагоді рибоохороні і готова надати їй практичну і дієву допомогу у ліквідації світловодської рибної мафії. Ми добре розуміємо, що без "кришування" правоохоронних органів таке безчинство було б неможливим. Тому вимагаємо і від поліції, і від Рибоохорони, які знаходяться в процесі реформування, зробити все можливе для якнайшвидшої ліквідації цього ганебного явища.

Тільки прохання "не чіплятися" до рибалок-любиталів, які так чекали такого короткого льодоставу, щоб відвести душу та піймати з десяток тараньок. Бо їх "збиток" Державі ніщо в порівнянні із щоденними браконьєрськими тонами риби, якою цілком легально торгують на ринку "Світанок" та біля магазину "Всесвіт".

"ВК" у PDF