Світловодський район
Надзвичайні події

Обережно -шахраї!

Обережно -шахраї!
Фантазіям аферистів немає меж. Вони, як ті лицедії, щоразу перевтілюються в нову личину, представляючись то банківськими службовцями, то соцпрацівниками чи благодійниками.
Найбільш актуальними на сьогодні є шахрайства відносно громадян похилого віку.

Так, несподівані "добродії" часто видають себе за:
- працівників банківських установ, які розповідають про якийсь невідомий "обмін грошей" і пропонують допомогти стареньким обміняти наявні купюри на "нові". В результаті такого "обміну" гроші просто зникають або ж перетворюються на сувенірні "банкноти";

- працівників соціальної служби, які приносять пенсіонеру так звану "гуманітарну допомогу" в процесі спілкування вивідують місця зберігання заощаджень та викрадають їх;

- співробітників військомату, які пропонують посприяти в підготовці документів для оформлення прибавки до пенсії, або ж розповідають про нібито розпочату перереєстрацію кавалерів бойових нагород часів СРСР. В подальшому ордени та медалі викрадаються разом з супровідними документами.

Обов‘язково перевірте у людини документи, запитайте, у якій організації вона працює, зателефонуйте територіальному центру та уточніть чи дійсно до вас направляли такого фахівця. Якщо відвідувач пропонує допомогти вам набрати номер або взагалі зателефонувати до організації з його телефону — у жодному разі не робіть цього.

Не впускайте до своїх помешкань незнайомих, а також осіб романської національності.
Не давайте власні мобільні телефони в руки підозрілим людям. Нізащо не встановлюйте з ними контакт.
Не реагуйте на будь - які їхні прохання, як - от «переповити дитину», «напитися води», «зняти порчу», «поворожити» і таке інше.
Не забувайте, що, відкриваючи двері своєї домівки незнайомцям, ви автоматично наражаєтесь на небезпеку.

Якщо вам на мобільний телефонують невідомі, представляючись псевдоправоохоронцями, повідомляють інформацію про біду, що сталася з вашими рідними та пропонують сплатити певну суму коштів – не поспішайте виконувати вимогу співрозмовника. Обов’язково уточніть прізвище, ім’я, по батькові того хто телефонує, його посаду, звання або ж попросить передати трубку вашому родичу. Не гаючи часу, спробуйте зв’язатися з рідними, або з’ясувати, що насправді відбувається і де зараз вони перебувають. У жодному разі не перераховуйте грошей на вказані аферистами рахунки. Терміново телефонуйте в міліцію та повідомте про подію.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Світловодського району здійснює виїздні перевірки роботи соціальних робітників у складі комісії:

директора територіального центру - Ільїної Дарії Дмитрівни;
завідувача відділення соціальної допомоги вдома — Мірошниченко Надії Володимирівни;
начальника управління соціального захисту населення — Лотфуліної Ольги Іванівни.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Світловодського району радить людям похилого віку:

- не купляйтеся на будь-які заманливі пропозиції – тим більше, коли шахраї завітали до вашої домівки з товаром, золотими виробами, а то й грішми;

- не спілкуйтеся з незнайомцями, не спокушайтесь на їхні заманливі пропозиції.

При появі шахраїв телефонувати до міліції 102, до працівників територіального центру за телефоном 2-34-03.

Не довіряйте тим, кого бачите вперше, якими б красномовними та доброзичливими вони не здавались! Надмірна довірливість — ваш найперший ворог!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF