---
Влада

Народний депутат Олесь Довгий хоче довести свою правоту в суді

Народний депутат Олесь Довгий хоче довести свою правоту в суді
Олесь Довгий сам попросив Парламент підтримати зняття з нього недоторканності через те, що пішов на принцип і вирішив довести свою правоту поза політичним полем, у судовому порядку. Про це політик заявив в інтерв’ю шеф-редактору видання «Лівий берег» (LB.ua) Соні Кошкіній.
«Я готовий йти в суд, щоб поставити крапку у питанні, яке є до мене у суспільства, у колег по Парламенту, у Вас. Коли людина права, вона повинна йти і доводити свою правоту. А якщо вона відчуває невпевненість у своїй позиції, то намагатиметься сховатися за можливими перешкодами. І якби зала не проголосувала, я Вам даю слово, я попросив би поставити це питання на голосування ще раз. Це справа принципу, моєї честі, мого майбутнього», — заявив Олесь Довгий. За його словами, багатьом депутатам від початку була очевидна юридична неспроможність представлених прокуратурою аргументів, але прохання безпосередньо Довгого стало основою позитивного голосування в сесійній залі.

Нагадаємо, що йдеться про справу десятирічної давності, коли Київрада проголосувала за виділення земельних ділянок на Жуковому острові. Причому зробила це, на думку прокуратури, із порушеннями. Олесь Довгий в той момент був секретарем цього колегіального органу представницької влади. Звинувачують його не в самому виділенні землі, а у порушенні регламенту при винесенні цього питання на голосування міськради.

Політик і сам бачить багато протиріч у позиції ГПУ. «Конкретно Генпрокурор говорить дві цитати. Перша: «Усе, в чому ми звинувачуємо Довгого — це порушення регламенту». Цитата друга: «Регламент місцевої ради не є та не може бути законом». Тобто Довгому закидають порушення регламенту, який не є законом. А порушення регламенту, який не є законом, не може бути порушенням закону», — зазначив Олесь Довгий. Втім — і без подібних казусів прокурорських заяв — справа навряд чи буде успішною для відомства Юрія Луценка. Йдеться і про бажання притягнути до відповідальності людину за колегіальне рішення, і про відсутність підписів Довгого під будь-якими неправомірними рішеннями, і про наближення закінчення терміну давності справи про Жуків острів. Не можна не помітити, що останнє якраз менше всього хвилює політика, який незалежно від цього вирішив йти до переможного кінця. «Я не збираюся закривати ніяких справ по терміну давності, це буде те ж саме, що триматися за недоторканність. Такого не буде. Я збираюся пройти увесь процес. Довести його до логічного завершення», — сказав Олесь Довгий.

Нині він не береться прогнозувати, наскільки затягнеться процес досудового слідства, але зізнався у бажанні якнайскоріше перейти на етап судового розгляду. «Що залежить від мене і від моїх адвокатів — ми, безумовно, робитимемо все, щоб отримати відповідь максимально швидко. Щоб мати можливість перейти на майданчик, де аргументами будуть юридичні докази, а не політична складова», — заявив Олесь Довгий.

За матеріалами інтерв’ю
Соні Кошкіній, шеф-редактору
видання «Лівий берег» (LB.ua)


"ВК" у PDF