---
Влада

Прокурор області поінформував про результати діяльності органів прокуратури

Прокурор області поінформував про результати діяльності органів прокуратури
Відповідно до пункту 36 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” виключно на пленарних засіданнях ради заслуховується інформації прокурорів про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території,
частина 3 статті 6 Закону України “Про прокуратуру” встановлює, що керівники регіональних та місцевих прокуратур на відкритому пленарному засіданні відповідної ради, на яке запрошуються представники засобів масової інформації.

Так, 19 травня на дванадцятій сесії обласної ради прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко поінформував депутатів та громадськість про результати діяльності органів прокуратури у 2016 році. Прокурор надав узагальнені статистичні та аналітичні дані. Зокрема, Анатолій Іванович зазначив, що органами прокуратури областi виконано значний обсяг роботи, спрямованої на утвердження правопорядку в регiонi. Вжито заходів щодо пiдвищення рiвня взаємодii з правоохоронними органами та органами державної влади.

Завдяки проведенiй органiзацiйно-практичнiй роботi досягнуто певних позитивних результатiв на основних напрямах дiяльностi.

Упродовж 12 мiсяцiв 2016 року в єдиному peєстрі досудових розслiдувань зареєстровано 38556 кримiнальних правопорушень, що бiльше на 3,4 % нiж за аналогiчний перiод минулого року.

Зменшилось число злочинiв проти волi, честi та гiдностi особи.

До органiв прокуратури областi протягом поточного року надiйшло 6,8 тис. звернень. Вирiшено 5 тис. звернень, що на 17 % менше, у порiвняннi з 2015 роком.

Керiвниками органiв прокуратури областi прийнято 337 звернень.

Особисто прокурором областi - 190.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF