Онуфріївський район
Влада / Суспільство

Питання протидії незаконному вилову риби обговорили в Онуфріївці

Питання протидії незаконному вилову риби обговорили в Онуфріївці
В Онуфріївській райдержадміністрації відбулась виїзна нарада з питання організації заходів із протидії незаконному вилову риби, яку проводив перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Коваленко.
Сергій Петрович проаналізував проведену протягом 25 квітня - 4 травня органами національної поліції, служби безпеки, охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства роботу щодо протидії незаконному вилову риби в акваторії Кременчуцького водосховища та р. Дніпро.

На нараді виступили начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області О. А. Кулинич, начальник відділу КРЗЕ управління СБУ в Кіровоградській області А. О. Хоріщенко; начальник Світловодського МВ поліції ГУ національної поліції в Кіровоградській області А. А. Гулий; начальник Онуфріївського відділення поліції В. М. Кравцов; голова Онуфріївської райдержадміністрації С. М. Самородченко; голова Світловодської райдержадміністрації С. С. Твердовський; начальник охорони філії “Кременчуцька ГЕС” ПАТ “Укр-гідроенерго” В. А. Килимник; заступник начальника управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області Т. Л. Ціленко; перший заступник начальника управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області А. І. Миронінко; начальник дільниці №2 Полтавського рибоохоронного патруля в межах охорони Онуфріївського району О. Ю. Пархоменко; головний спеціаліст відділу іхтіології Полтавського рибоохоронного патруля Ю. Є. Ярцев; начальник Світловодського міського відділу СБУ в Кіровоградській області Б. В. Пікаш.

Зокрема, щодо Онуфріївського району, то голова райдержадміністрації повідомив, що під час рейдів на водоймах вилучено більше 2000 м риболовних сіток і такі рейди продовжуватимуться.

Говорилось про те, що цьогорічні активні заходи із протидії браконьєрству у період нересту риби викликали значний суспільний резонанс, тому кількість порушень правил рибальства, порівняно з минулим роком, менша. Разом із тим, йшла мова про об'єднання зусиль та чітке узгодження дій представників органів національної поліції, управлінь Державного агентства рибного господарства у Полтавській та Черкаській областях, управління охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області для спільного виконання заходів щодо протидії незаконному вилову риби в акваторії Кременчуцького і Дніпродзержинського водосховищ р. Дніпро.

Сергій Коваленко дав доручення відповідним структурам провести детальний аналіз підстав для закриття адміністративних та кримінальних справ, порушених щодо громадян, затриманих під час спроб незаконного добування об'єктів тваринного світу в період нересту; забезпечити контроль за діяльністю місцевих ринків в період нересту риби в частині наявності дозвільних документів (відповідних висновків Держпродспоживслужби) на реалізацію риби приватними підприємцями.

Крім протидії браконьєрству, на нараді також розглядались питання щодо перевірки законності використання земель водного фонду ВАТ “Станція Придніпровська” та ТОВ “Успенський рибгосп”.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF