Новгородківський район
Влада / Суспільство

"Нитками історії"

"Нитками історії"
З нагоди Міжнародного дня музеїв і Дня вишиванки в районному музеї історії відбувся тематичний захід "Нитками історії".
Розпочався захід з екскурсу в історію сорочки-вишиванки, який провела директор музею Оксана Кудіна. Відвідувачам музею були представлені справді унікальні творіння рук людських – вишиванки.

"Нитками історії"

Історія вишивки на теренах України має не одну тисячу років. Особливого ж значення набула в останні кілька століть. Вишиванка – оберіг від усього лихого, що може статися в людському житті. Вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі. В Україні вишиванка символізує і родинну пам’ять, вірність та любов у сім’ї. Вважається, що український народ намагається закодувати щастя, долю, життя та волю в орнаменті вишиванок.

Захід відбувся за участі голови райдержадміністрації Андрія Кочерги, першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Краснюка, голови районної ради Олександра Горбенка, заступника голови районної ради Віктора Криворучка, завідувача сектору культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації Лілії Бойко, працівників галузі культура та громадськості району.

Вийшло справжнє музейне свято, яке залишило приємні враження у гостей, на якому вдало були поєднані традиційні форми культурно-освітньої діяльності музею.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF