Світловодський район
Влада

Сергій Кузьменко провів особистий прийом громадян у Світловодському районі

Сергій Кузьменко провів особистий прийом громадян у Світловодському районі
Робочу поїздку до Світловодського району голова облдержадміністрації розпочав із виїзного особистого прийому громадян, на який записалися тринадцять жителів.
Першим до Сергія Кузьменка звернувся очільник світловодського Центру військово-патріотичного виховання молоді з ініціативою щодо створення на території міста поблизу Дніпра тренувальної бази для вихованців центру. Голова ОДА підтримав таку ідею, зазначивши, що обговорить її з мером.

- Такі проекти патріотичного спрямування повинні бути підтримані, адже з дітьми працюють фахівці, які дають їм різнопланові знання з історії, культури українського народу, вчать самообороні, - зазначив очільник області.

Звернення активу села Павлівка на чолі з місцевим депутатом стосувалося ремонту дороги у напрямку "Світловодськ-Вільне-Павлівка", якою курсують шкільний та два рейсові автобуси. Як запевнив голова РДА, Служба автомобільних доріг у червні розпочне фінансування ремонтних робіт по цьому напрямку. Крім того, на ці потреби буде виділено кошти з сільського та районного бюджетів – відповідно 300 тисяч та 500 тисяч гривень.

Сергій Кузьменко провів особистий прийом громадян у Світловодському районі

Григорівський сільський голова Надія Невкрита розповіла про наміри здійснити капітальний ремонт будівлі площею 1000 квадратних метрів для забезпечення власними квартирами 10 молодих спеціалістів сільської школи. У 2017 році проект було подано на розгляд до Державного фонду регіонального розвитку, однак він не пройшов конкурсний відбір. За фінансовою підтримкою звернувся й Микільський сільський голова Володимир Щукін. За його словами, для виконання ремонту амбулаторії, яка також охоплює медичними послугами мешканців декількох сусідніх сіл необхідні кошти у сумі 650 тисяч грн. Сільрада спроможна виділити на амбулаторію всього 100 тисяч грн. Голова облдержадміністрації пообіцяв обговорити шляхи реалізації зазначених проектів з профільними фахівцями та депутатами обласної ради щодо можливостей залучення коштів обласного бюджету та фонду соцекономрозвитку.

- Ми будемо знаходити можливості для реалізації таких важливих ініціатив громади, які виділяють для цього й власні кошти, - підкреслив Сергій Кузьменко.

Окрім цього, під час прийому розглянуто декілька звернень, що стосувались земельних відносин, а також процедури створення об’єднаних територіальних громад.

"ВК" у PDF