Новгородківський район
Влада / Суспільство

Фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Соловей Fest-2017»

Фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Соловей Fest-2017»
5 квітня у Новгородківському районному будинку культури відбувся I-й тур дитячого фестивалю-конкурсу вокального мистецтва «Соловей Fest-2017».
Захід відбувся за сприяння народного депутата України Олеся Довгого і започаткований сектором культури, туризму та культурної спадщини РДА та районним будинком культури. Метою фестивалю є виявлення обдарованих дітей, підвищення художнього рівня юних виконавців, культурно-естетичного виховання та популяризації українського естрадного мистецтва серед дітей та молоді.

Конкурс буде проходити в трьох вікових категоріях: І категорія — 6-10 років; ІІ категорія — 11-14 років; ІІІ категорія — 15-18 років. Відбіркові тури проходитимуть: 5, 12 та 19 квітня. Фінальний гала-концерт відбудеться 1 червня в День захисту дітей.

На початку заходу юних соловейків району привітали та побажали успіху голова райдержадміністрації Андрій Кочерга та помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Андрій Іщенко.

Фестиваль-конкурс вокального мистецтва «Соловей Fest-2017»

У першому турі змагались 11 учасників з Петрокорбівки, Інгуло-Кам’янки, Новомиколаївки та Рибчиного. Виступи конкурсантів оцінювало журі у складі фахівців вокального мистецтва на чолі з першим заступником голови РДА Сергієм Краснюком. Особливу увагу судді звертали на музичне оформлення твору, вокальні дані, складність обраної композиції та її сценічне виконання.

Кожний з виступів юних співаків вирізнявся особливою манерою виконання та вмінням триматися на сцені. У піснях звучала тематика рідного краю та України, щасливого дитинства і дружби. Глядачі були захоплені виконавською майстерністю юних співаків Новгородківщини. У кожному творі відчувався професійний хист та старанність дітей.

Надзвичайна атмосфера фестивалю, щирість та відкритість дітей надовго залишаться в серцях усіх гостей фестивалю.

"ВК" у PDF