Олександрівський район
Влада

Більше 52 мільйонів гривень надійшло до зведеного бюджету від платників податків Олександрівщини

Більше 52 мільйонів гривень надійшло до зведеного бюджету від платників податків Олександрівщини
10 квітня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. У нараді взяв участь з голова районної ради Григорій Гончаренко.
На нараді начальник Олександрівського відділення Олександрійської ОДПІ Олег Шеремет та начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Шията інформували про підсумки виконання місцевих бюджетів району за січень-березень 2017 року.

Як повідомив Олег Шеремет, у січні-березні 2017 року Олександрівським відділенням Олександрійської ОДШ забезпечено надходження податків і зборів до загального фонду зведеного бюджету в сумі 52,3 млн. грн., що склало 100,2 відсотки доведеного індикативного показника.

До бюджету надійшло на 125 тис. грн. більше ніж очікувалось. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року надходження податків і зборів зросли на 198,5 відсотків або на 25,9 млн. грн. Як і в попередні роки, у І кварталі 2017 року основними бюджетоформуючими надходженнями зведеного бюджету Олександрівського району стали податок на доходи фізичних осіб – його питома вага склала 35,8 відсотків до загальної суми надходжень та податок на додану вартість – 31,6 відсотків.

До загального Фонду державного бюджету у січні-березні 2017 року надійшло 28.8 млн. грн. – що склало 85,7 відсотків доведеного індикативного показника, проте в 2,6 рази (або на 4,8 млн. грн.) більше ніж у 2016 році.

По основних податках та зборах державного бюджету забезпечено надходжень податку на додану вартість -16,5 млн. грн., податку на доходи фізичних осіб -18,7 млн.грн, податку на прибуток – 3,1 млн.грн., військового збору – 1,3 млн.грн.

До місцевих бюджетів протягом І кварталу 2017 року надійшло 23,5 млн. грн., що склало 126,6 відсотка доведеного індикативного показника та 152,6 відсотка до надходжень аналогічного періоду попереднього року.

Надходження єдиного соціального внеску за січень-березень 2017 року склало 15,6 млн. грн., що становить 123,1 відсотки до прогнозу.

Як свідчить вищенаведений аналіз, Олександрівським відділенням Олександрійської ОДПІ виконані майже всі прогнозні показники по збору надходжень, як до зведеного бюджету району, так і в розрізі бюджетів – державного та місцевого, та забезпечено виконання індикативів по надходженню у повному обсязі.

На нараді також порушувалися питання стану криміногенної ситуації та надзвичайних подій у районі.

За результатами наради дано відповідні доручення.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF