Онуфріївський район
Влада

Сергій Самородченко звітував про розвиток Онуфріївського району за 2016 рік

Сергій Самородченко звітував про розвиток Онуфріївського району за 2016 рік
30 березня голова Онуфріївської районної державної адміністрації публічно звітував про виконання у 2016 році Онуфріївською РДА покладених на неї повноважень та стан розвитку території за минулий рік. Свій звіт Сергій Самородченко представив на засіданні колегії райдержадміністрації, що відбулося в малій залі Онуфріївського районного Будинку культури за участі громадськості району.
Перш за все, посадовець відзначив, що відповідно до моніторингу соціально-економічного розвитку районів і міст області, за результатами 2016 року Онуфріївський район піднявся з 21-ого (у 2015 р.) на 9-те місце.

Так, у сфері економіки, фінансів та виконання бюджетів у 2016 році виступаючий зазначив наступні показники: надходження податків і зборів до загального та спеціального фондів бюджетів усіх рівнів склали 81471,2 тис. грн., у тому числі до місцевих бюджетів 49599,6 тис. грн., до державного 31871,6 тис. грн. Виконання плану за січень-грудень 2016 року по доходах місцевих бюджетів в цілому по району забезпечено на 103,8%. Обсяг податкових надходжень до місцевих бюджетів у розрахунку на одного жителя району становить 2416,05 грн. У той же час податкова заборгованість по доходах місцевих бюджетів протягом 2016 року збільшилася на 1375,9 тис. грн. (200%) і станом на 1 січня 2017 року сягнула 1977,7 тис. грн.

Позитивно спрацювали підприємства промисловості. За 2016 рік ними було реалізовано продукції на загальну суму 13 689,2 тис. грн. (111,4% до минулого року).

Агроформування, що подають оперативну звітність, у минулому році зібрали зернових та зернобобових культур з площі 26,8 тис. га і намолотили 106,4 тис. т зерна при урожайності 39,6 ц/га. Валової продукції рослинництва та тваринництва сільськогосподарськими підприємствами району вироблено на суму 195,5 млн. грн. (103,6% до рівня 2015 року).

Розмір середньомісячної заробітної плати на Онуфріївщині, відповідно до облікового кола, становить 3667 грн. Згідно з моніторингом соціально-економічного розвитку міст та районів області, Онуфріївський район посідає 13-е місце за розміром середньомісячної заробітної плати та 2-ге за темпами її зростання до відповідного періоду минулого року (136%).

Відзначив у своєму звіті виступаючий і показники щодо залучення коштів з державного, обласного та місцевих бюджетів на здійснення заходів з реконструкції, капітального ремонту та придбання обладнання. Зокрема, йдеться про реконструкцію системи водовідведення житлового масиву по вул. Козачий шлях, реконструкцію будівлі та системи опалення дошкільного навчального закладу «Калинка» та реконструкцію тепломережі від котельні КП «Онуфріївка — Теплокомуненерго» до споживачів у смт Онуфріївка, ремонт дороги в с. Омельник та с. Зибкове, придбання обладнання для закладів освіти, медицини, культури. Усього на реалізацію цих заходів було залучено майже 7 млн. грн. (йдеться про кошти місцевих бюджетів та залучені народним депутатом Олесем Довгим гроші на соціально-економічний розвиток регіону — ред.).

Обсяг капітальних інвестицій за 2016 рік становив 57 млн. грн. (170% до відповідного періоду минулого року).

Складною на Онуфріївщині залишається ситуація у сфері зайнятості населення. Ринок праці району у 2016 році формувався у результаті вивільнення жителів району з підприємств Кременчука, тимчасово переселених осіб та демобілізованих із зони АТО, осіб, що вперше шукають роботу та тих, хто тривалий час не працювали, звільнених з підприємств сільськогосподарської галузі через закінчення сезону тощо. Основними роботодавцями в районі залишаються сільськогосподарські підприємства, приватні підприємці (переважно торгівельної галузі) та бюджетні установи.

На обліку в районному центрі зайнятості у 2016 році перебувало 1442 безробітних, з них 519 були працевлаштовані за направленням районного центру зайнятості.

Послуги з охорони здоров’я у 2016 році мешканцям району надавали 2 установи: Онуфріївська центральна
районна лікарня та комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги Онуфріївського району», до складу якого входять: 6 фельдшерсько-акушерських пунктів, 6 фельдшерський пунктів та 6 лікарських амбулаторій.
Протягом поточного року для покращення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів ра-
йону було придбано медичне обладнання на загальну суму 103,2 тис. грн., у тому числі повітряні стерилізатори та портативні електрокардіографи. Проведено ремонтні роботи у закладах охорони здоров’я на загальну суму 234,4 тис. грн.

Коментуючи діяльність у минулому році закладів освіти, Сергій Самородченко зазначив, що в районі функціонує 13 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких у 2016/2017 навчальному році навчається 1646 учнів. Учнів 10-11 класів охоплено профільним навчанням: у НВК «Деріївська ЗШ І-ІІІ ступенів — ДНЗ» поглиблено вивчаються предмети філологічного напрямку, а в НВК «Павлиська ЗШ І-ІІІ ступенів — ліцей імені В.О.Сухомлинського» працюють суспільно-гуманітарний та природничо-математичний профілі.

У 2016 році в галузі «Освіта» проведені наступні заходи: встановлено дитячі майданчики при навчально-виховному комплексі «Попівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів —дошкільний навчальний заклад», Млинківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та Успенській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів за спільні кошти сільських рад та кошти, залучені депутатом Верховної Ради України Олеся Довгого.

З повним текстом звіту Сергій Самородченка можна ознайомитися на офіційному сайті Онуфріївської РДА.

"ВК" у PDF