Онуфріївський район
Влада

Онуфріївський район посів 9-те місце в області за підсумками соціально-економічного розвитку

Онуфріївський район посів 9-те місце в області за підсумками соціально-економічного розвитку
24 лютого під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Самородченка, за участі голови районної ради Тетяни Уткіної, відбулось розширене засідання колегії районної державної адміністрації.
У засіданні колегії взяли участь члени колегії, перший заступник голови районної державної адміністрації Дуднік І.В., керівники та окремі працівники структурних підрозділів районної державної адміністрації та районної ради, сільські та селищні голови.

Сергій Миколайович розпочав засідання колегії з аналізу питань, які були розглянуті на колегії ОДА, яку провів голова ОДА Кузьменко С.А. Це питання підведення підсумків економічного і соціального розвитку області та виконання місцевих бюджетів за 2016 рік і окреслення завдань на 2017 рік: достойний рівень заробітної плати, якісні дороги, медичні і освітні послуги.

Так, за підсумками соціально-економічного розвитку за 2016 рік, Онуфріївський район посів 9-те місце. Створювались нові робочі місця, підвищився рівень середньої заробітної плати, зменшився рівень безробіття.

На порядку денному засідання колегії розглядалось три питання:

1. Про виконання делегованих повноважень виконкомом Млинківської сільської ради згідно з вимогами Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»- інформував Млинківській сільський голова Титар В.В.

До даного питання співдоповідачами виступили: в.о. начальника відділу Держгеокадастру в Онуфріївському районі Зеленська О.М. та спеціаліст відділу Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Онуфріївському районі Утьомова Г.Г.

2. Про забезпечення медичними кадрами лікувально-профілактичних закладів району інформувала головний лікар Онуфріївської ЦРЛ Іванченко Л.О. Так, на теперішній час, існує проблема повернення молодих спеціалістів, які навчались у вищих медичних закладах країни та закінчували своє навчання в інтернатурах, за рахунок коштів районного бюджету. Вирішується питання повернення бюджетних коштів такими спеціалістами у судовому порядку. Співдоповідачем по даному питанню виступила головний лікар комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги Онуфріївського району» Горобець Л.М.

3. Про стан виконавської дисципліни, організацію виконання завдань, визначеними актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями і дорученнями голів обласної та районної державних адміністрацій за ІУ квартал 2016 року інформувала начальник відділу загальної роботи та з питань контролю апарату райдержадміністрації Ошека В. В.

По закінченні розгляду питання голова райдержадміністрації дав ряд усних доручень.

Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, члени колегії прийняли відповідні рішення з кожного із винесених на порядок денний засідання питань.

"ВК" у PDF