---
Влада / Суспільство

Надзвичайно актуальною для Кіровоградщини залишається проблема радону

Надзвичайно актуальною для Кіровоградщини залишається проблема радону
Сьогодні у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся семінар з питань реалізації державної політики у сфері радіаційного захисту та ядерної безпеки, організації проектування та виконання заходів із зниження радонових ризиків у повітрі будівель навчальних закладів та у джерелах водопостачання на території області.
Відкриваючи семінар, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко відзначив, що комплексні заходи щодо мінімізації негативного впливу радону на здоров’я жителів області залишаються одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади.

Надзвичайно актуальною для Кіровоградщини залишається проблема радону

Питання зниження радонових ризиків є надзвичайно актуальним для Кіровоградщини. Ваги цьому питанню додає те, що практично вся область розташована на кристалічному щиті, де у значних концентраціях міститься радіоактивний та небезпечний для всього живого газ радон.

Під час семінару також було обговорено радонову проблему у масштабах України та у Кіровоградської області зокрема, а також негативний вплив радону на здоров’я та життя людей через повітря та споживання води, що можуть містити небезпечні радонові хімічні сполуки.

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА

"ВК" у PDF