Знам’янський район
Влада

В Іванківцях від сказу загинула нетель. Вживаються карантинні заходи

В Іванківцях від сказу загинула нетель. Вживаються карантинні заходи
Керівник апарату районної державної адміністрації Олена Слюсаренко провела засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, під час якого її члени розглянули питання щодо накладання карантинних обмежень по сказу тварин на територію с.Іванківці.
Виконуючий обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби в Знам’янському районі О.Хуторний довів до відома присутніх, що 8 лютого 2017 року у господарстві мешканця с.Іванківці загинула нетель.

Спеціалістами районної ветеринарної лікарні були здійснені:
- відбір відповідного матеріалу на дослідження щодо сказу,
- вжиті заходи щодо знищення трупу тварини,
- проведена дезинфекція території, де вона утримувалася,
- проведене вимушене щеплення інших тварин, які утримуються в господі.

Лабораторним дослідженням в Кіровоградській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини встановлено захворювання на сказ.

Членами комісії розглянуті та відпрацьовані заходи щодо локалізації сказу серед тварин на території с.Іванківці, якими передбачено здійснити подвірний клінічний огляд домашніх тварин в с.Іванківці, їх щеплення, проведення огляду мисливсько-рибальських угідь районного товариства мисливців та рибалок на наявність підозрілих на захворювання на сказ хижих звірів, проведення роз’яснювальної роботи щодо профілактики і боротьби зі сказом тварин та гідрофобії людей.

За матеріалами офіційного сайту Знам'янської РДА

"ВК" у PDF