---
Влада

Кожна десята земельна ділянка, що надається державою учасникам антитерористичної операції у власність – у Кіровоградській області

Кожна десята земельна ділянка, що надається державою учасникам антитерористичної операції у власність – у Кіровоградській області
Про стан дотримання в області прав учасників АТО на одержання земельних ділянок учасників апаратної наради поінформував начальник головного управління Держгеокадастру в області Ігор Зінченко.
За його словами, станом на сьогодні до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області надійшло 9648 заяв про отримання земельних ділянок у власність безпосередньо від самих учасників антитерористичної операції або від членів сімей загиблих учасників АТО.

Найбільше надійшло заяв стосовно оформлення таких земельних ділянок на території Кіровоградського – 1140, Новомиргородського – 1064, таОлександрівського району– 718.

Із загальної кількості поданих заяв по 8048 було прийнято позитивні рішення – видано накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо надання земельних ділянок у власність.

За результатами розгляду заяв про затвердження розроблених Проектів землеустрою Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області прийнято 4420 відповідних наказів про затвердження вказаних проектів та надання у власність земельних ділянок загальною площею 8158,05 га. Найбільше на території Новомиргородського – 634, Кіровоградського – 569 та Новоукраїнського районів – 254.

Ігор Зінченко також відзначив, що у Вільшанському, Новомиргородському та Благовіщенському районах переважна більшість земельних ділянок, по яким були прийняті накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою та надання у власність земельних ділянок, такі проекти вже розроблено, затверджено, а земельні ділянки передано у власність учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції, а саме від 69 до 75 відсотків.

Навпаки в Олександрівському, Петрівському та Знам’янському районах цей показник становить лише 40 відсотків.

З метою своєчасного забезпечення учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників антитерористичної операції земельними ділянками в області зарезервовано 2990,9 га земель, з них 1633,2 га ріллі.

Поряд з цим, органами місцевого самоврядування вживаються заходи по забезпеченню учасників антитерористичної операції та сімей загиблих учасників АТО земельними ділянками. Так, станом на 25 січня 2017 року до сільських, селищних та міських рад області вже звернулись 1203 громадянина з питань отримання земельних ділянок у власність.

"ВК" у PDF