Олександрівський район
Влада

Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації

Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації
1 лютого в Олександрівському районі з робочим візитом побував голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко.
За участі голови райдержадміністрації рації Ольги Бороти та голови районної ради Григорія Гончаренка Сергій Кузьменко провів особистий прийом громадян у районній державній адміністрації.

Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації

Серед питань, які порушувалися жителями району під час прийому, були питання забезпечення підвезення дітей мікрорайону “Іскра” до КЗ “Олександрівське НВО №1” та ДНЗ №3, проведення ремонту на відрізку дороги по вулиці Шкільній у районному центрі, зміцнення спортивної бази навчальних закладів району. Голова облдержадміністрації запевнив заявників, що після детального вивчення по кожному питанню будуть прийняті рішення, що враховуватимуть інтереси місцевих громад.

Також очільник області пообіцяв сприяти наданню допомоги двом жителькам села Ставидла у придбанні для них дороговартісних слухових апаратів.

До голови облдержадміністрації також звернувся сільський голова Розумівки, з проханням включити проект щодо капітального ремонту покрівлі Розумівського сільського будинку культури до переліку об’єктів, що можуть бути реалізовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Голова облдержадміністрації зазначив, що у рамках фінансової децентралізації за останній час місцеві бюджети області отримали більше 1 млрд. гривень. А це додаткові можливості для вирішення нагальних проблем територіальних громад – подбати про їхній розвиток, розбудову інфраструктури і соціальної сфери.

Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації

Також голова облдержадміністрації зауважив, що у разі, якщо виникатимуть питання, що неможливо вирішити за рахунок місцевих бюджетів, зокрема, провести капітальні ремонти базових шкіл або лікарень, реалізувати інші великі проекти, обласна влада надаватимемо таку підтримку у першу чергу тим, хто буде готовий до співфінансування, і долучатиме для їх вирішення кошти з Державного бюджету або з Державного фонду регіонального розвитку.

Відвідуючи КЗ “Олександрівське НВО №1”, Сергій Кузьменко звернув на стан спортивної зали школи. Голова облдержадміністрації відзначив, що у 2017 році обласна влада націлена на створення у кожній школі нормальних умов для фізичного розвитку дітей, насамперед це стосується спортивних залів, дитячих майданчиків і спортивного обладнання, що повинне бути у всіх навчальних закладах.

Сергій Кузьменко також відвідав шкільну їдальню і позитивно оцінив організацію харчування школярів.

Стосовно харчування школярів, Сергій Кузьменко, зазначив, що на сьогодні харчування учнів 1-4-х класів повністю фінансується за рахунок держави. Дітей соціальних категорій ми харчуємо за рахунок районних і сільських бюджетів. Проте, влада прагне, щоб кожна дитина мала можливість отримувати у школі ще і якісне харчування.

У рамках робочої поїздки до Олександрівського району, голова облдержадміністрації відвідав Центральну районну лікарню. Перш за все керівник області проінспектував умови лікування в пологовому та педіатричному відділеннях ЦРЛ.

Зовнішній вигляд палат та матеріально-технічне забезпечення пологового відділення справили на керівника області приємні враження. За рівнем оснащення відділення практично не поступається Перинатальному центру: просторі і сучасні пологовий зал, палата інтенсивної терапії з кювезами для новонароджених, сімейна пологова палата.

У відділенні, як і у всій лікарні, завдяки переходу кілька років тому на опалення щепою, дуже тепло.

За словами головного лікаря Алли Гресь, наразі у пологовому відділені перебуває п’ятеро породіль. Одна з них нещодавно народила двійню. Загалом, протягом минулого року лікарі прийняли майже дві сотні пологів.

Голова ОДА відвідав одну із породіль, яка напередодні народила хлопчика. Сергій Кузьменко поцікавився здоров’ям мами та дитини, запитав, чи вона задоволена ставленням персоналу та умовами лікування. У відповідь почув лише слова вдячності медикам закладу. Сергій Кузьменко побажав новонародженому Євгенові здоров’я та щасливої долі.

Керівник області також оглянув ігрову кімнату та палату інтенсивної терапії педіатричного відділення. Як повідомила головний лікар ЦРЛ, відділення забезпечене всім необхідним медичним обладнанням, проте є потреба в оновленні меблів. Сергій Кузьменко запевнив медиків, що обласна і районна влада знайде можливості вирішити дане питання у нинішньому році.

Сергій Кузьменко наголосив, що зміцнення матеріально-технічної бази лікувальних закладів та покращення якості медичних послуг є однією із складових обласного проекту “Здоров’я наших дітей”. “У 2017 році ми будемо вимагати від керівників територій, щоб у кожній районній лікарні дитяче і пологові відділення за якістю послуг відповідали обласному рівню!”, – зазанчив голова облдержадміністрації .
Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації
Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації
Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації
Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації
Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації
Олександрівський район відвідав голова облдержадміністрації

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF