---
Влада / Суспільство

Вартість проїзду в громадському транспорті повинна бути економічно обґрунтованою

Вартість проїзду в громадському транспорті повинна бути економічно обґрунтованою
Серед актуальних питань, порушених під час апаратної наради в ОДА – підвищення вартості міських та міжміських пасажирських перевезень.
Звертаючись до керівників міст та районів голова ОДА Сергій Кузьменко зауважив: "Відповідно до законодавства, встановлювати вартість проїзду – це абсолютне право органів місцевого самоврядування, але перед тим, як приймати рішення про підвищення тарифів необхідно об’єктивно та виважено підійти до цього питання".

На переконання очільника області підвищення вартості проїзду повинно бути вмотивованим і економічно обґрунтованим.

- Якщо ви піднімаєте тарифи на перевезення, то паралельно з цим, повинні подбати про якісний сервіс, - підкреслив Сергій Кузьменко.
Він доручив департаментам економічного розвитку і торгівлі, промисловості і транспорту ОДА проаналізувати ситуацію в розрізі підприємств-перевізників щодо чинників, що вплинули на підняття тарифів для того, щоб визначити, на який відсоток відбулося здорожчення проїзду.

Голова облдержадміністрації наголосив, що дане питання знаходиться на контролі Міністра соціальної політики України та Віце-прем'єр-міністра із соціальних питань.

- Влада тримає на контролі питання підвищення цін на послуги, тому ми будемо розбиратися де є необхідність збільшити вартість, а де є бажання заробити на тому, що держава знайшла можливість підняти рівень заробітної плати окремим категоріям населення. Ми не дозволимо, щоб це було знівельовано швидкими і необдуманими рішеннями, - наголосив Сергій Кузьменко.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF