Новгородківський район
Влада / Суспільство

Соціальний діалог задля добробуту мешканців району

Темою робочої наради, що відбулася у Новгородківській районній державній адміністрації за ініціативи районного центру зайнятості стало питання напрацювання пропозицій щодо розширення функціональних можливостей державної служби зайнятості та удосконалення напрямків співпраці із роботодавцями та соціальними партнерами.
Захід пройшов під головуванням заступника голови Тетяни Акусок, за участі голови районної ради Олександра Горбенка, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в районі та ін.

Під час наради Володимир Ніколаєнко, директор районного центру зайнятості, ознайомив присутніх з ситуацією на місцевому ринку праці, результатами роботи центру зайнятості у минулому році та пріоритетні завдання діяльності на поточний період. Під час презентації послуг, що надаються службою зайнятості клієнтам, директором акцентовано увагу на впровадження інноваційних підходів на засадах рекрутингу та нових он-лайн сервісів.

«Сьогодні впроваджується чимало змін у законодавстві про зайнятість населення, мета яких є підвищення якості та доступності отримання послуг клієнтами служби зайнятості. Не чекаючи організаційних змін, районний центр зайнятості впроваджує нові ефективні підходи до обслуговування клієнтів, новітні форми роботи: відео-резюме, відео-презентації роботодавців та можливість он-лайн навчання безробітних громадян англійській мові, завдячуючи соціальному проекту «Lingva Skills», - зауважив В.Ніколаєнко.

Під час зустрічі обговорювалися питання виконання завдань районної програми зайнятості населення на 2013-2017 роки та основні здобутки щодо збільшення рівня зайнятості населення; посилення роботи у напрямку легалізації заробітної плати та тіньової зайнятості населення; забезпечення збереження діючих та створення нових робочих місць; проведення відповідної роботи стосовно внесення до колективних договорів та угод зобов'язань роботодавців відносно збереження та збільшення кількості робочих місць; недопущення вивільнення працівників, які належать до соціально незахищених верств населення та ін.

Учасники робочої наради не обминули й питання реалізації державних гарантій у напрямку працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО.

По закінченню засідання учасники заходу дійшли висновку, що лише завдяки тісній співпраці та взаємодії центру зайнятості, органів місцевого самоврядування, роботодавців та соціальних партнерів можливо забезпечити ефективну зайнятість мешканців району, досягти високих показників розвитку регіону, підвищити добробут кожного жителя Новгородківщини.

"ВК" у PDF