Знам’янський район
Влада

Про чергові рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради

19 січня міський голова Сергій Філіпенко провів засідання виконавчого комітету, на розгляд якого було винесено 27 проект рішень. Затверджено - 26.
З метою забезпечення виконання в місті Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів влади та органів місцевого самоврядування", Закону України «Про звернення громадян», виконавчий комітет Знам’янської ради розглянув інформацію начальника відділу загального, контролю та роботи із зверненнями громадян Григор’євої О.А. про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до виконавчого комітету Знам`янської міської ради протягом 2016 року. Так, зокрема, Протягом 2016 року до виконавчого комітету Знам`янської міської ради надійшло 2307 звернень громадян, що на 1166 звернень більше, порівняно з відповідним періодом 2015 року. З них 1519 звернень надійшло поштою. На особистих прийомах міського голови звернулось – 105 громадян ( у відповідний період 2015 року - 11).

Упродовж 2016 року найактуальнішими питаннями згідно проведеного аналізу є питання соціального захисту. Кількість звернень, у яких порушено питання соціального захисту, становить 971 (42,1%), проти 379 (33,2%) у минулому році, а саме: надання матеріальної допомоги, призначення та виплати соціальної допомоги, субсидії, виплати допомоги на дітей.

Міською владою протягом звітного періоду проведено заходи, спрямовані на стабілізацію суспільно-політичної ситуації в місті та усунення причин, що викликають збільшення кількості звернень громадян. А саме: міським головою С. Філіпенко, не рідше ніж два рази на місяць, проводяться наради з керівниками управлінь, відділів апарату управління міськвиконкому та керівниками комунальних підприємств міста. Під час нарад проводиться аналіз стану виконання доручень міського голови за попередні тижні та ставляться завдання перед відповідними керівниками та підрозділами. Серед головних завдань роботи із зверненнями громадян: санітарний стан міста, виконання робіт по благоустрою центральної частини міста, поточний ремонт дорожнього покриття вулиць, відновлення вуличного освітлення, встановлення ігрових майданчиків для дітей. Особлива увага приділяється виконанню антикризових заходів, поповненню міського бюджету та виплаті заробітної плати працівникам бюджетної галузі.

Всі звернення, що надходять до міськвиконкому, міський голова розглядає особисто, дає відповідні доручення виконавцям. Від виконавців міський голова вимагає позитивного вирішення питань, що належать до їх компетенції. Заявники обов`язково повідомляються про результати розгляду їх звернень у терміни, зазначені законодавством України.

З метою задоволення потреб мешканців смт. Знам’янка Друга в пасажирських автоперевезеннях, виконавчий комітет Знам’янської міської ради затвердив доповнення до розкладу руху автобусів по маршруту №6Б «Залізничний вокзал – смт. Знам’янка Друга» (до вул. Польової), ввівши додатковий пільговий рейс, перевезення на якому здійснюється щоденно в режимі маршрутного таксі. Час відправлення якого з початкового пункту від зупинки «Залізничний вокзал» о 10.05. Час відправлення з кінцевого пункту від зупинки «смт Знам’янка Друга» о 10.30

Розглянувши письмове звернення керівника КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг» щодо підвищення посадових окладів працівників підприємства, пов’язаного з встановленим Законом України від 21.12.2016 р. № 1801-VIII «Про Державний бюджет України на 2017 рік», виконавчий комітет міської ради вніс відповідні зміни в штатний розпис КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг».

Виконавчий комітет Знам’янської міської ради заслухав інформацію в.о. начальника управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Берлової М.В. про виконання Програм, які знаходяться на виконанні в управлінні містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради за 9 місяців 2016 року, виконавчий комітет Знам’янської міської ради взяв до відома зазначену інформацію та зазначив, що протягом 9 місяців 2016 року виконувались ті заходи Програм, що були забезпечені фінансуванням з міського бюджету. Так зокрема було проінформован щодо виконання:

- програми підтримки житлового фонду та благоустрою міста Знам’янки на 2016-2017;
- Міської комплексної програми розвитку автомобільного транспорту та забезпечення безпеки дорожнього руху у м. Знам’янка на 2014-2016 роки та продовження на період до 2020 року;
- програми охорони навколишнього природного середовища м.Знам’янка на 2014-2015 роки та на період до 2019 року;
- програми енергоефективності в м.Знам’янка на 2014-2018 роки.

Виконавчий комітет затвердив перелік видів громадських робіт на підприємствах, організаціях та установах міста за рахунок коштів міського бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та затвердив перелік підприємств, за участю яких планується організація громадських робіт.

Виконавчий комітет Знам’янської міської ради затвердив Порядок організації харчування дітей, батьки яких є учасниками АТО на 2017 рік та доручив відділу освіти (нач. Л. Грекова) організувати харчування дітей даної категорії на 2017 рік відповідно до затвердженого Порядку: в дошкільних навчальних закладах на : 18,00 грн. в день на одну дитину харчуються діти раннього віку до 3-х років, 21 грн. діти дошкільного віку з 3-до 6 років, в загальноосвітніх навчальних закладах на суму 7,00 грн. в день на одну дитину.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF