---
Влада

1 мільйон гривень передбачений в області на підтримку малого та середнього бізнесу

1 мільйон гривень передбачений в області на підтримку малого та середнього бізнесу
У Кропивницькому відбулося перше у 2017 році засідання Наглядової ради регіонального фонду підтримки підприємництва в області.
На початку засідання співголова Наглядової ради, заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев наголосив на тому, що одним із пріоритетних напрямків діяльності облдержадміністрації у 2017 році залишатиметься надання підтримки малому та середньому бізнесу, зокрема, створення сприятливих умов для його розвитку.

З цією метою в області передбачено впровадити комплекс заходів. Зокрема, на базі торгово-промислової палати, у рамках реалізації ініціативи EU 4 Busines від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, буде створений центр підтримки бізнесу, який розпочне свою роботу з другого півріччя цього року. Це буде один із 15 центрів національної мережі, створених в Україні.

1 мільйон гривень передбачений в області на підтримку малого та середнього бізнесу

Також, у рамках проекту "Горизонт – 2020", який реалізовуватиметься на базі Центрально-українського національного технічного університету, кіровоградським підприємцям надаватиметься фахова консультативна та методична допомога.

Загалом, на підтримку малого та середнього бізнесу в обласному бюджеті на 2017 рік передбачені кошти у сумі 1 млн. грн. При цьому враховано 800 тис. грн. - на надання фінансової допомоги суб’єктам малого і середнього підприємництва, на реалізацію відповідних бізнес-проектів. Ще 200 тис. грн. будуть спрямовані на часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами, отриманими підприємцями в банківських установах.

Під час засідання було заслухано звіт про роботу Регіонального фонду підтримки підприємництва (РФПП) в області за 2016 рік, а також розглянуто план роботи, кошторис доходів і видатків та штатний розпис РФПП на 2017 рік.

"ВК" у PDF