Олександрівський район
Влада

Реформування освіти у дії

Реформування освіти у дії
12 січня голова райдержадміністрації Ольга Борота та голова районної ради Григорій Гончаренко за участі першого заступника голови райдержадміністрації Анатолія Каражбея та начальника відділу освіти райдержадміністрації Сергія Тимка відвідали опорні навчальні заклади КЗ “Олександрівське НВО №1” та КЗ “Олександрівське НВО №2”.
Під час спілкування з директорами закладів та педагогічними колективами, керівники району обговорили позитивні результати впровадження в районі освітньої реформи та шляхи подальшої її реалізації. Зокрема, Ольга Борота відмітила, що реформа дала змогу раціонально й ефективно використовувати бюджетні кошти, спрямовувати їх на покращення надання освітніх послу, зміцнення навчально-матеріальної бази закладів освіти та створювати необхідні умови для забезпечення якісної освіти. Так, внаслідок проведеного реформування мережі навчальних закладів, освітня галузь району одержала значний обсяг субвенцій з державного та обласного бюджетів, що дозволило придбати 2 шкільних автобуси, комп’ютерний клас та сучасне мультимедійне обладнання – інтерактивні дошки, мультимедійні проектори, ноутбуки. Придбане мультимедійне обладнання дозволить осучаснити навчальний процес у семи кабінетах. Придбання здійснювалося за співфінансування коштів районного бюджету. Крім цього, за кошти районного бюджету придбано 7 газових котлів, 4 комплекти меблів, 3 холодильники, 4 електроплити ті інше обладнання.

Реформування освіти у дії

Керівники району також перевірили температурний режим у закладах, оглянули комп’ютерні класи, де встановлено сучасне обладнання. Ця нова техніка надійшла у район відповідно Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки. 55 одиниць комп’ютерного обладнання та ліцензійного програмного забезпечення отримали опорні школи навчально-виховних об’єднань у рівній кількості (11 штук).

Реформування освіти у дії

Ольга Борота та Григорій Гончаренко запевнили педагогів, що влада і надалі буде всіляко підтримувати освітян району.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF