---
Влада / Суспільство

Як Кіровоградщина пережила негоду

Як Кіровоградщина пережила негоду
6 січня Кіровоградщину накрив арктичний циклон, який приніс із собою значні опади у вигляді снігу, хуртовину, ожеледицю, перемети, посилення вітру до 15-20 м/с та різке зниження температури повітря. За інформацією синоптиків, за період з 1 по 10 січня снігу випало вдвічі більше середньої декадної норми.
Пік негоди припав на 6-7 січня, коли снігопади практично не припинялися, тож, з метою недопущення транспортного колапсу, 6 січня Обласною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення про обмеження та повне закриття руху автомобільного транспорту дорогами загального користування, а також скасовано автобусні рейси. Лише з 17 години 8 січня рух автотранспорту по області було відновлено.

За інформацією прес-служби служби Автомобільних доріг у Кіровоградській області, на подолання наслідків снігопаду та хутровини було залучено всю наявну в господарстві «зимову» техніку, а це 167 бульдозерів, автогрейдерів, піскорозкидачів та навантажувачів. Техніка працювали на всій мережі автошляхів, які знаходяться на балансі Служби, а це більш ніж 6 тисяч кілометрів місцевих та державних доріг. За цей період дорожниками було витрачено 52022 літрів дизельного палива, 7725 літрів бензину, 62 тонни солі та 2426 тонн протиожеледних матеріалів.

Як Кіровоградщина пережила негоду

10 січня, під час апаратної наради в Кіровоградській облдержадміністрації керівники управління цивільного захисту населення, департаменту житлово-комунального господарства та департаменту інфраструктури та промисловості ОДА прозвітували про результати роботи служб в складних погодних умовах. Зокрема, було зазначено, що завдяки злагодженій взаємодії між підрозділами Управління ДСНС України в області, Головного управління Національної поліції в області, ДП «Кіровоградський облавтодор», ВАТ «Кіровоградгаз», ОКВП «Дніпро-Кіровоград», «Кіровоградобленерго», теплопостачальних підприємств, комунальних служб міст і районів на території області вдалося забезпечити безперебійну роботу систем життєзабезпечення населення.

Відзначено, що на час негоди аварій на тепло-, водо- та газопроводах не було. В цілодобовому режимі працювали аварійно-диспетчерські служби всіх підприємств житлово-комунального господарства. Стабільно тривав і опалювальний сезон, працювали всі 398 котелень.

"ВК" у PDF