Олександрівський район
Влада

Олександрівські хортингісти отримали грамоти райдержадміністрації

Олександрівські хортингісти отримали грамоти райдержадміністрації
26 грудня голова районної державної адміністрації Ольга Борота провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів районної державної адміністрації, територіальних органів міністерств та відомств. У нараді взяв участь голова районної ради Григорій Гончаренко.
На початку наради Ольга Борота вручила грамоти переможцям та призерам змагань з хортингу, які відбулися у м. Новомиргороді.

На нараді начальник відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Яніна Драган інформувала про стан впровадження в районі політики з енергозбереження.

Олександрівські хортингісти отримали грамоти райдержадміністрації

За її словами, в районі діє програма енергоефективності, якою передбачено фінансування з місцевого бюджету коштів в сумі по 20,0 тис грн. щороку до 2020, на сплату відсотків за надані фінансово-банківськими установами кредити населенню для впровадження заходів з енергозбереження.

На території Олександрівського району населенням отримано 127 кредитів на суму 1441,643 тис грн., в тому числі у 2016 році – 55 кредитів на суму 749,351 тис. грн.

В 2016 році, з метою аналізу ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів було проведено енергоаудит будівель опорних навчальних закладів КЗ «Олександрівське НВО №1», КЗ «Олександрівське НВО №2», КЗ «Михайлівське НВО». Енергоаудит здійснювало ТОВ «Енергосервісна компанія «Гарант».

За результатами енергоаудиту було розроблено техніко-економічне обґрунтування можливостей енергозбереження у вище перелічених закладах. Фахівцями ТОВ «Енергосервісна компанія «Гарант» було проведено:

– оцінку існуючої схеми теплопостачання і обліку теплової енергії;

– визначено термічні характеристики матеріалів огороджувальних конструкцій будівель;

– розроблено технічні пропозиції на основі сучасних методів регулювання теплоспоживання і обґрунтування вибору устаткування для енергозбереження.

Спеціалістами енергоаудиторської компанії виготовлено енергетичні паспорти даних будівель та проектно-кошторисну документацію «Проведення санації (капітальний ремонт) будівлі опорного закладу КЗ «Олександрівське НВО № 1».

Відділом освіти замовлено розроблення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт системи опалення Лісівської філії КЗ «Михайлівське НВО» з метою заміни застарілого обладнання на енергоефективне.

На протязі 2016 року відділом освіти райдержадміністрації було організовано проведення капітального ремонту приміщення Голиківської філії КЗ «Красносілківське НВО», в процесі якого здійнено утеплення дворового фасаду та перекриття приміщення, заміна двох дерев’яних дверних блоків на металопластикові енергозберігаючі.

В приміщенні Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст. № 1 КЗ «Олександрівське НВО № 1» було замінено 36 дерев’яних віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові.

При проведені капітального ремонту системи опалення в приміщенні Михайлівської ЗШ І-ІІІ ст. КЗ «Михайлівське НВО» було змонтовано теплотрасу та систему опалення із сучасних матеріалів, що дало можливість економити природний газ та тверде паливо.

В закладах охорони здоров’я протягом 2016 року замінено 6 дверних блоків та 23 віконних на металопластикові енергозберігаючі. Використано кошти в сумі 101,8 тис грн. (Красносільський, Любомирський, Голиківський, Кримківський, Несватківський ФАПи та Олександрівська ЦРЛ);

В закладах культури проведено заміну вікон на металопластикові в кількості 68 шт на суму 169,0 тис.грн (Соснівська с/р, Красносілківська с/р, Цвітненська с/р, районна бібліотека);

В процесі проведення ремонтів керівники закладів соціальної сфери, по можливості, намагаються проводити заміну застарілого енергоємного обладнання на більш сучасне, з метою збереження енергоресурсів.

Встановлюються енергозберігаючі електричні лампочки, електродвигуни на циркуляційних насосах, опалювальні прилади з більш високим коефіцієнтом корисної дії.

Також, у ході наради порушувалися питання стану криміногенної ситуації та надзвичайних подій у районі.

За результатами наради дано відповідні доручення.

"ВК" у PDF