Знам’янський район
Влада / Суспільство

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства
Саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави. Ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося їм пережити і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які вони пронесли через все своє життя.
Десять років тому, в грудневий зимовий день 2006 року, відкрили свої двері стаціонарне відділення для постійного проживання в селі Мошорине. На той час цей заклад виглядав зовсім інакше, та і назву мав трохи іншу, але завдання та обов’язки були і залишаються незмінними. Головна мета працівників стаціонарного відділення протягом цих десяти років була акцентована на створення належних умов для проживання громадян, яким потрібен притулок. У Мошоринському стаціонарному відділенні вони віднайшли прихисток та затишне місце для життя, в якому повністю забезпечені чотириразовим харчуванням, цілодобовим медичним доглядом, житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, медикаментами та іншими побутовими зручностями. Крім того, приміщення стаціонару капітально відремонтоване, утеплене, у ньому встановлені металопластикові вікна та відремонтований дах.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства

Від дня створення стаціонарного відділення для постійного проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Знам’янського району села Мошорине кількість ліжкомісць була розрахована на 25 осіб, і не було жодного періоду, щоб вони пустували. Охочих проживати та отримувати належні послуги завжди було вдосталь. На даний час у відділенні перебуває 23 особи похилого віку, кожна з яких є доволі цікавою особистістю. Всі вони, як одна велика родина, проживають пліч-о-пліч.

Колектив, який працює у цьому закладі, протягом десятиріччя звичайно змінювався, але усі працюючі – справжні господарі, чуйні небайдужі люди, які вкладають душу і серце в щоденну турботу про своїх підопічних. Не можна не відзначити і той факт, що працівники стаціонарного відділення не лише виконують свої безпосередні обов’язки, а й встигають обробляти земельну ділянку, вирощувати овочі й таким чином робити запаси на зиму. Це у свою чергу значно здешевлює харчування підопічних та гарантує його якість.

З нагоди ювілею підопічних стаціонарного відділення привітали заступник голови районної державної адміністрації О.Грінчак, Мошоринської сільський голова О.Кондратенко, директор територіального центру Н.Олефірова, вручили цінні подарунки та солодощі.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства

"ВК" у PDF