Знам’янський район
Влада / Суспільство

День Громадянського суспільства пройшов у Знам'янській райдержадміністрації

День Громадянського суспільства пройшов у  Знам'янській райдержадміністрації
У рамках проведення Дня Громадянського суспільства в Знам'янській райдержадміністрації відбувся звіт про виконання орієнтовного плану консультацій з громадськістю на 2016 рік, затвердженого розпорядженням голови районної державної адміністрації від 12 лютого 2016 року №21-р.
Відбулося також обговорення проекту орієнтовного плану консультацій з громадськістю на 2017 рік; обговорення проекту районного плану заходів щодо реалізації у 2017 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки; нарада з керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств і відомств України в районі, представників інститутів громадянського суспільства району з питання щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №440 «Про затвердження Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру».

День Громадянського суспільства пройшов у  Знам'янській райдержадміністрації

У заходах взяли участь лідери громадських організацій району, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств України в районі.

День Громадянського суспільства пройшов у  Знам'янській райдержадміністрації

Відкриваючи нараду, керівник апарату районної державної адміністрації Олена Слюсаренко довела до відома учасників заходу про постанову Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440, якою затверджений Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, згідно з яким неприбуткові організації, в тому числі громадські організації, які не приведуть свої установчі документи відповідно до норм пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, після 01 січня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій. У зв’язку з цим керівникам ІГС району було рекомендовано до 27 грудня 2016 року внести зміни до своїх статутів шляхом прийняття їх у новій редакції.
Олена Олександрівна наголосила керівникам ІГС району про те, що документи можна подати до центру надання адміністративних послуг районної державної адміністрації за адресою: вул. Михайла Грушевського, 17, каб. 12, 14а, тел. для довідок 2-19-12, 2-20-32.

Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні проектів орієнтовного плану консультацій з громадськістю на 2017 рік та районного плану заходів щодо реалізації у 2017 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки.

Свої пропозиції до орієнтовного плану консультацій з громадськістю на 2017 рік щодо виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та Указу Президента України від 22 січня 2016 року №17 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років» вніс голова громадської організації «Знам’янське об’єднання «Майдан» О.Голінько.

У ході обговорення голова ради Знам’янської районної організації «Антикримінальний вибір» Я.Корчинський поставив питання щодо впровадження процесів децентралізації на території району.

Голова громадської ради при районній державній адміністрації О.Павленко порушив питання щодо підписання тристороннього Меморандуму «Про партнерство та співпрацю. Створення «дорожньої карти» спільних дій», метою якого є створення антикорупційного середовища на Знам’янщині шляхом об’єднання органів виконавчої влади району з громадськими організаціями та підвищення правової обізнаності громадян.

Роз’яснення з питань, які виникали у ході обговорень надавали керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств України в районі.

"ВК" у PDF