Новгородківський район
Влада

У Новгородківському районі намагаються не допустити незаконну вирубку дерев

У Новгородківському районі намагаються не допустити незаконну вирубку дерев
29 листопада райдержадміністрації Андрій Кочерга провів оперативну нараду з Володимиром Кучером, начальником Новгородківського відділення ДВП ГУНП України в Кіровоградській області та Вадимом Субботнім, начальником філії "Новгородківський райавтодор" щодо незаконної вирубки полезахисних лісових смуг та інших лісових насаджень Новгородківського району.
Метою наради стало обговорення питання взаємодії всіх підрозділів і районних служб у вирішенні завдань з профілактики незаконних та самовільних вирубок дерев.

Вирубування дерев на території Новгородківського району негативно впливає на екологічну ситуацію. Через те, що постійно вирубуються значні площі зелених насаджень, відбувається повітряна ерозія ґрунтів, що зменшує їх родючість та погіршується якісний склад повітря.

Андрій Кочерга запропонував відповідним службам провести місячник інформаційно-роз’яснювальної роботи серед жителів територіальних громад району щодо незаконної вирубки полезахисних лісових смуг та надав доручення довести до відома населення розміри штрафів у разі незаконної вирубки лісових насаджень, нагадати про кримінальну та адміністративну відповідальність за протиправні дії.

"ВК" у PDF