Знам’янський район
Влада / Суспільство

Спірні земельні питання мешканці Знам'янщини намагалися вирішити за допомогою губернатора

Спірні земельні питання мешканці  Знам'янщини намагалися вирішити за допомогою губернатора
"Варто пам’ятати, що окрім прав, у громадян є також обов'язки"- на цьому голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко наголосив за результатами особистого прийому громадян, що відбувся у Знам'янці.
Зустріч голови облдержадміністрації з жителями Знам'янського району вкотре засвідчила, що останнім часом вирішення земельних питань посідає чи не найперше місце серед звернень громадян.

Це, зокрема, численні проблеми, що виникають під час оформлення земельних паїв, майнові спори між орендарями та власниками земельних ділянок, а також виділення земельних наділів учасникам антитерористичної операції.

Кричущим виявися факт, коли кілька жителів села Суботці звернулися зі скаргою на те, що земельні ділянки, які вони здавали в оренду протягом майже десяти років, зрештою були оформлені на інших власників. Як виявилося, землі дійсно були їм надані сільською радою у користування з правом подальшого оформлення у власність. Проте, вони навіть за 10 років не подбали, щоб документально оформити свої права на ці земельні ділянки.

Спірні земельні питання мешканці  Знам'янщини намагалися вирішити за допомогою губернатора

Сергій Кузьменко відзначив, що по цій ситуації разом із сільською радою буде знайдене спільне рішення, щоб люди змогли скористатися своїм правом на отримання земельної ділянки. У той же час, очільник області наголосив, аби не було повторення подібних випадків, громадяни мають пам’ятати, що окрім законних прав, у них також є обов'язки, які вони мають виконувати.

Під час особистого прийому також було розглянуто низку питань, що стосувалися надання громадянам соціальної допомоги, зокрема, на лікування та покращення житлово-побутових умов.

Спірні земельні питання мешканці  Знам'янщини намагалися вирішити за допомогою губернатора

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської ОДА

"ВК" у PDF