Знам’янський район
Влада / Суспільство

У Знам’янському районі триває робота з паспортизації пам’яток археології та історії

У Знам’янському районі триває робота з паспортизації пам’яток археології та історії
У районній державній адміністрації відбулося засідання районної Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини. Засідання ради провела керівник апарату районної державної адміністрації О.Слюсаренко, під час якого було розглянуто питання щодо стану паспортизації об’єктів культурної спадщини району.
На державному обліку в районі налічується 111 пам’яток археології та 52 пам’ятки історії.

У 2015 році спеціалізованим приватним науково-дослідним підприємством, із залученням фахових археологів та істориків, розпочато надання кваліфікованих послуг у галузі охорони культурної спадщини щодо інвентаризації та паспортизації об’єктів археології та історії.

Замовниками відповідних послуг стали Богданівська, Мошоринська та Дмитрівська сільські ради. Проведена часткова інвентаризація об’єктів археології на території Богданівської та Мошоринської сільських рад. Повністю завершені роботи з виготовлення документації на братські могили, що розташовані на території Дмитрівської сільської ради. Інші сільські ради не визначились з даного питання.

За підсумками розгляду питання члени Консультативної ради вирішили рекомендувати виконкомам сільських рад спільно з відділом культури і туризму райдержадміністрації продовжити спільну роботу щодо оформлення паспортів на пам’ятки археології та історії: до 01 січня 2017 року – по Богданівській, Дмитрівській, Мошоринській, Казарнянській сільських радах; до 01 січня 2018 року – по Володимирівській, Диківській, Іванковецькій, Макариській, Пантазіївській, Петрівській, Суботцівській, Трепівській та Цибулівській сільських радах.
Дана робота проводиться з метою збереження культурної спадщини району.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF